Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

(P) Serviciul Voluntar de Ambulanță a inițiat proiectul „Ambulanța copiilor”

Proiectul „Ambulanța copiilor” își propune să achiziționeze o ambulanță cu care să transporte copiii bolnavi la spital și înapoi acasă.
SVA_LOGO_NEW_PSD

Obiectivul principal este de facilita copiilor bolnavi vizitele obișnuite la spital, cât și de a-i transporta în cazul unor situații de urgență. Uneori devine dificil pentru un copil care suferă de o boală cronică să călătorească în transportul public după ce a stat, de-a lungul zilei, la cozi lungi pentru a-şi face analizele sau după ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasă.

Proiectul cuprinde trei tipuri de acțiuni.

Transport de urgență pentru pacienți. Serviciul Voluntar de Ambulanță este alături de copiii cu nevoi speciale și le oferă, de asemenea, servicii de ambulanță în cazuri de urgență, colaborând cu diferite adăposturi de noapte și cu spitalul de copii.

Transportul obișnuit al copiilor cu cancer. Ambulanța proiectului va ajuta copiii ce urmează tratament medical pentru cancer, transportându-i acasă, astfel încât să nu fie nevoiți să meargă cu transportul public după o sesiune de chimioterapie epuizantă.

Campanii de vaccinare. Voluntarii Serviciului de Ambulanță vor merge împreună cu Direcția de Sănătate Publică, în zonele rurale, să realizeze campanii de informare comunitară pentru conștientizarea importanței vaccinării copiilor și a rolului vizitelor periodice la medic, în prevenirea mai multor boli și menținerea unei copilării sănătoase.

Costurile inițiale ale proiectului se ridică la suma de 20.000 de euro, iar cele de funcționare la 3.000 de euro pe lună.

Donații se pot face și în contul asociației cu mențiunea „Ambulanța Copiilor”.

IBAN: RO34BACX0000001486541001

Banca: Unicredit Bank Romania

Beneficiar: Asociația Ambulanta.Life

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii