Cybersecurity Tech Accord a anunțat recent hubul de resurse pentru securitatea dispozitivelor IoT (internet of things) – „Stay Smart. Stay Safely Connected.” – adresându-se tuturor celor care au dispozitive inteligente conectate la internet.
Fiecare dispozitiv și aparat electrocasnic este din ce în ce mai conectat la internet și nu este greu de văzut de ce – aduce foarte multe avantaje. Posibilitatea de a monitoriza progresul pe un tracker de fitness sau de a seta și regla aparate, cum ar fi un termostat, de pe telefon, sau pur și simplu de a interacționa cu un difuzor, face viața mai ușoară și mai plăcută. Cu toate acestea, simplitatea acestor dispozitive conectate, care pot fi utilizate cu ușurință doar prin conectarea lor la o priză și alegerea unei rețele Wi-Fi, contrazice adesea riscurile în materie de securitate. Consumatorii pot simți că trebuie să aleagă între utilizarea dispozitivelor moderne, pe de o parte, și protejarea confidențialității și securității, pe de altă parte. Nu este chiar așa.
Campania „Stay Smart. Stay Safely Connected” abordează această percepție greșită. Dezvoltat în colaborare cu Consumers International, hub-ul de resurse de pe site-ul Cybersecurity Tech Accord oferă ghiduri de securitate simple și concrete, pentru a fi accesibile tuturor consumatorilor. Acesta include cele mai bune practici pentru securitatea IoT, printre care:
- Securizarea rețelei la domiciliu – prin acțiuni precum configurarea, plasarea strategică a routerului și denumirea rețelei
- Securizarea accesului la dispozitiv – evitând parolele obișnuite, schimbând parolele implicite și permițând autentificarea cu doi factori
- Evitarea rețelelor nesigure – neconectându-vă la rețele publice suspecte și chiar configurând o rețea de domiciliu IoT dedicată.
În plus față de aceste sfaturi generale, site-ul oferă îndrumări specifice de securitate pentru cele mai comune dispozitive conectate la internet – difuzoare inteligente, televizoare, sonerii, monitoare pentru copii și multe altele. Ghidul este cuprinzător, ușor de urmărit și permite tuturor utilizatorilor să fie responsabili de propria lor securitate. Acesta oferă chiar și niveluri „de început”, „intermediare” și „avansate” de sfaturi pentru fiecare dispozitiv astfel încât, indiferent de nivelul de expertiză, să fiți în măsură să identificați pași concreți pentru a vă menține în siguranță familia.
Într-o lume din ce în ce mai conectată, este nevoie chiar de acest tip de resursă furnizată de Cybersecurity Tech Accord.
Incluzând peste 140 de companii tehnologice din întreaga lume, Cybersecurity Tech Accord este cel mai mare angajament al industriei cu privire la principiile securității cibernetice, pentru protejarea utilizatorilor și clienților de pretutindeni. Protejarea ecosistemului digital de astăzi nu înseamnă doar securizarea computerelor, telefoanelor personale și infrastructurii internetului, ci include și protejarea celor 20 de miliarde de dispozitive conectate care alcătuiesc acum IoT. Din fericire, sfaturile Cybersecurity Tech Accord includ expertiză din întreaga industrie tehnologică – inclusiv producători de top de cipuri și dispozitive, precum și dezvoltatori de software – permițând o reprezentare completă a securității IoT și cele mai bune soluții pentru securitatea clienților.
Conținutul site-ului este deja disponibil în patru limbi – engleză, spaniolă, franceză și germană – pentru a-l face accesibil oamenilor din mai multe regiuni. Hubul de resurse se adresează și producătorilor de dispozitive. Pe lângă furnizarea unor resurse destinate consumatorilor acesta servește și ca o resursă utilă de standarde și bune practici pentru cei care creează produse IoT mai sigure.
Microsoft se mândrește că este semnatar al Cybersecurity Tech Accord de la lansarea sa în 2018 și că a văzut platforma crescând și avansând securitatea cibernetică printr-o serie de inițiative de atunci încoace pentru o mai bună securitate acolo unde este cu adevărat nevoie.