FacebookTwitterLinkedIn

La final de 2016, Asociația Recolamp, alături de Let’s Do It, Romania!, cu sprijinul Zelist si al jurnalistului Lucian Mândruță – gazda evenimentului –, a premiat eforturile și proiectele unor oameni dedicați protecției mediului în 2016.

Proiectul “I’Velo Urban” – dezvoltat de Asociaţia Green Revolution, Raiffeisen Bank şi Kaufland România – pentru că într-un București poluat și aglomerat, bike-sharing-ul poate reprezenta o soluție de protecție a mediului și a sănătății cetățenilor.

  • Proiectul “Cluj Bike” – dezvoltat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca – pentru implementarea în Zona Metropolitană Cluj a unei campanii de promovare a bicicletei ca mijloc de transport și dezvoltarea unei rețele de 52 km piste de biciclete cu 50 de stații care deservesc cetățenii și turiștii din Cluj-Napoca și comunele Florești și Apahida
  • “România, te iubesc!” pentru reportaje și anchete documentate și care urmăresc să producă efecte. Și pentru că reușesc să aducă in prime time subiectul “mediu”. Mențiune specială pentru ediția din 9 octombrie 2016, Rareș Năstase, subiect: impactul asupra mediului produs de microhidrocentrale
  • Helmut Ignat pentru felul în care arta fotografiei poate declanșa, promova și susține un proiect de mediu “Rezervația Delta Văcărești”
  • Echipei Rise Project pentru jurnalism on-line de calitate și pentru dorința de a contribui la salvarea pădurilor din România.

“Ne-am bucurat să putem încheia 2016 cu optimism, vorbind și despre lucrurile bune care se fac în România, nu numai despre lipsuri și probleme. Am premiat cinci proiecte minunate, care ne dau speranță că nu peste mult timp protecția mediului va deveni cu adevărat o prioritate și în România”, a declarat Roxana Șunică, director de marketing al Asociației Recolamp.

“Pentru noi este o ocazie excelentă să îi cunoaștem pe cei care sunt preocupați de mediu – mai ales cei din afara zonei de organizații neguvernamentale – și să le arătăm aprecierea noastră și, mai ales, să punem la cale împreună un viitor mai bun”, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv al Let’s do it, Romania!.

Anul viitor, Recolamp marchează 10 ani de activitate, în care cifrele privind colectarea și reciclarea deșeurilor ce provin din surse de iluminat au crescut spectaculos. De exemplu, anul trecut, Recolamp a atins o cifră record de 658.651 kilograme deșeuri de echipamente de iluminat colectate și reciclate. În medie, ar fi vorba de aproape 55.000 de kg de astfel de unități pe lună.

Despre Asociația Recolamp:

Asociația Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric Hungary Kft., Osram România şi Philips România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Până în prezent, în cei peste 8 ani de activitate, Recolamp a colectat și reciclat peste 3.000 de tone de echipamente de iluminat.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației – www.recolamp.ro – sau la numărul de telefon 0800- 888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau ridicarea deșeurilor colectate.