Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

(P) Președintele Huawei prin rotație, Ken Hu, a susținut marți, 18 decembrie, o conferință de presă cu liderii globali din mass media, în noul campus din Dongguan, China

În cadrul laboratoarelor de cercetare și dezvoltare, au fost expuse echipamentele dezvoltate pentru tehnologia 5G și un laborator independent de securitate cibernetică. La eveniment au fost prezenți 22 jurnalişti, posturi de televiziune și publicații de afaceri din SUA, Europa și Asia, printre care Financial Times, CNN, CNBC, Reuters, Fortune și Nikkei.
Huawei Technologies_logo

În cadrul evenimentului, Ken Hu a transmis mesaje puternice de încredere în creșterea și perspectivele afacerilor Huawei, vorbind despre încrederea acordată de sute de operatori de comunicații, aproape jumătate dintre companiile Fortune 500 și sute de milioane de consumatori finali. Acesta a discutat direct și despre acuzațiile aduse Huawei, specificând că, de-a lungul timpului, în istoricul de securitate al companiei nu a existat niciun incident serios de securitate cibernetică.

Principalele puncte de discutie din cadrul evenimentului, pe scurt:

Tehnologia 5G. Aproape toți clienții din rețea au indicat că doresc ca Huawei, în calitate de lider de piață cu cele mai bune echipamente pentru cel puțin următoarele 12-18 luni, să le faciliteze trecerea la tehnologia 5G cat mai rapid și mai puţin costisitor. Unele îngrijorări privind securitatea bazată pe tehnologia 5G au fost legitime, dar pot fi clarificate sau atenuate prin colaborarea cu operatorii și guvernele. Au apărut unele situatii punctuale, în care unele țări au denaturat problemele 5G, transformându-le în speculații nefondate, bazate pe „considerațiuni ideologice sau geopolitice” sau îngrijorări de securitate, care au ca scop încetinirea ritmului de implementare a noilor tehnologii, sporirea costurilor pentru implementarea rețelei și cresterea prețului pentru consumatori. Conform estimărilor unor economiști, dacă Huawei ar fi putut intra pe piața SUA pentru a implementa tehnologia 5G între 2017-2020, s-ar fi putut economisi cca 20 de miliarde de dolari în cheltuieli de capital pentru infrastructura wireless.

Securitatea cibernetică. Securitatea este principala prioritate a companiei. Astfel, Huawei s-a supus celor mai stricte recenzii și evaluări facute de către autorități de reglementare și de către clienți. Ministerul chinez al Afacerilor Externe a clarificat în mod oficial că nicio lege nu impune companiilor să instaleze porți de acces de tip backdoor. Compania este deschisă dialogului în fața îngrijorărilor privind transparența și independența sa. Orice dovadă poate fi împărtășită operatorilor de telecomunicatii, publicului sau companiei Huawei.

Huawei are mare încredere în sistemul său de conformitate pentru afaceri, sistem operațional care rulează incă din 2007. De asemenea, compania are încredere în corectitudinea și independența sistemelor judiciare din Canada și SUA.

Presedintele Ken Hu a reamintit celor prezenti la întâlnire istoricul său de aproape 30 de ani alături de Huawei, timp în care oamenii, cultura și managementul companiei s-au dezvoltat. „Aceasta este călătoria de transformare ce ne-a ajutat să creștem de la un vânzător necunoscut la nivelul de lider pe piața 5G.”

El a recunoscut, de asemenea, că există provocări, mulțumind mass-media pentru interesul față de dialog și atragerea angajaților, a clienților și a părților interesate. „Aș dori să vă împărtășesc o zicală a lui Romain Rolland (scriitor francez premiat cu Nobelul pentru Literatură în 1915). «Există un singur tip de eroism pe lume: să vezi lumea așa cum este, și s-o iubești.» La Huawei analizam ce am realizat pana in prezent si ce vrem sa facem pe viitor. În mod similar, în chineză avem zicala: «drumul ce ne așteaptă este lung și dificil, dar vom continua să înaintăm până la destinație, pentru că deja ne-am îmbarcat în această călătorie. »

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii