Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

(P) Povestea unui teatru muzical inspirat de pe Broadway

„Lasă muzica să-ți înveselească ziua!” Poate că acest motto vi se pare unul simplist, venind în mod special din partea unui părinte pentru alți părinți, dar Daisy (Daniela Toma) dorește să vă asigure de succesul acestui mod de viață pozitiv, trăit pentru și cu muzică.
trupa pam pam jr- copii

Cu o pregătire specializată în domeniul muzicii și psiho-pedagogiei, dar mai ales cu o vastă experiență de peste 20 ani în lucrul cu copiii, Daisy este convinsă că educarea celor mici va fi stimulată prin includerea muzicii in programul lor, fie că ne referim la audiții, studierea unui instrument muzical sau a cânta folosind propria voce.

Studiile științifice vin să completeze cu date exacte beneficiile pe care muzica le are atât în dezvoltarea armonioasă a copiilor, cât și a adulților. Capacitățile și aptitudinile care sunt valorificate cu ajutorul muzicii sunt: rezultate mai bune în privința memoriei nonverbale, în reținerea informațiilor, un bun control al atenției, o mai bună capacitate de argumentare, de raționare, de soluționare a problemelor, de planificare a unor acțiuni, precum și un bun control al comportamentului. Sunt stimulate perseverența, coordonarea, creativitatea și imaginația! Câte lucruri benefice ca rezultat ale unui factor atât de simplu – MUZICA!

Daisy a avut curajul de a acorda întâietate muzicii și astfel în anul 2011 a pus bazele programului Learn With Music la București, un curs opțional pentru copii și părinți, unde limba engleză este asimilată prin muzică, joc și mișcare. Learn With Music reprezintă o franciză a premiatelor materiale americane  The Music Class Inc®. Într-un mediu relaxant, primitor, prin metode interactive și sub atenția activă a părinților, copiii învață cuvinte simple din vocabularul comun în limba engleză, dezvoltându-și astfel capacități bilingve de la cele mai mici vârste.

Cursurile Learn With Music sunt organizate atât în sedii private, cât și în grădinițe – ca opțional de limba engleză. Succesul programului Learn With Music în București s-a extins treptat și în alte orașe ale țării, funcționând în prezent și la Brașov, Cluj, Craiova, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș.

În luna Iunie a anului 2015, Daisy a inaugurat cu bucurie și emoție un al doilea proiect personal – Trupa de Teatru Muzical PAM PAM.

PAM PAM își propune să dezvolte pasiunea copiilor pentru teatru, muzică și dans, să îi expună pe spectatori de la cele mai fragede vârste unui act valoros de cultură. Până în prezent, Trupa PAM PAM a jucat în fața publicului peste 50 de spectacole în diferite orașe ale țării: București, Otopeni, Ploiești, Constanța, Timișoara. Scenele principale unde se desfășoară spectacolele sunt: Teatrul Elisabeta, Centrul de Cultură “Ion Manu”- Otopeni, Muzeul  Taranului Roman.

Trupa PAM PAM este compusă din trei personaje principale, personificări a trei instrumente muzicale. Din dorința de a transmite micilor spectatori pasiunea pentru studiul unui instrument muzical, au luat naștere PIA – pianul, VIO – vioara și KITO – chitara. Lor li se adaugă două mascote jucăușe, pinguinul Pam-Pam și ursul panda Bum-Bum care îi cuceresc pe micuți prin simpla lor apariție, iar replicile lor savuroase fac deliciul spectatorilor și fură aplauze nenumărate.

Trupa PAM PAM are în repertoriu două piese de teatru muzical bine cunoscute și mult îndrăgite deja de public: “Călătorie muzicală pe aripile Vântului!” și “La școală este ca-n povești!”. În luna octombrie a acestui an, va fi inaugurat și cel de-al treilea spectacol, “Petrecere cu peripeții”.

În compoziția acestor spectacole se remarcă costumele special create pentru fiecare scenariu în parte, muzica de calitate alcătuită din armonii  ușor de învățat de către copii, cu versuri educative și variații ale genurilor muzicale alese (clasic, pop, country, rock’n roll, jazz, hip-hop, operă, stil tradițional românesc). Spectacolele PAM PAM îmbină jocul și comunicarea permanentă cu sala, implicând activ copiii în povestea jucată pe scenă. Cei mici cântă, dansează și interactioneaza cu actorii care au întotdeauna nevoie de susținerea publicului.

Actorii trupei PAM PAM sunt însoțiti în timpul melodiilor de cativa copii talentati care formeaza Trupa PAM PAM Junior! Cei mici au înregistrat în studio melodiile trupei alături de voci consacrate ale muzicii: Luminița Anghel, Mediana Vlad, Cătălina Cârțan. Pe scena, ei cântă și dansează împreună cu Kito, Pia și Vio. Astfel, ei sunt modele pentru publicul care ii urmareste pe scena, transmit veselie, armonie și dragoste pentru muzică.

Spectacolul “Călătorie muzicală pe aripile vântului!” este povestea celor trei prieteni care calatoresc în diferite țări ale lumii: Egipt, Mexic, Spania, România, în căutarea mascotelor  jucause Pam Pam și Bum Bum care au fost furate de Vânt. Întreaga piesă este o alegorie, Vântul dovedindu-se a fi un personaj pozitiv care îi determină pe Pia, Vio și Kito să-și descopere calitățile, să-și învingă temerile, să aiba încredere în prietenii lor, să descopere lumea și să realizeze că toți suntem egali, indiferent de rasă, cultură și obiceiuri.

Spectacolul “La școală este ca-n povești!” este povestea Împăratului Lenevilă, un personaj care este plictisit la scoala si nu-i place să învețe. Colegii săi de clasă, Pia, Vio si Kito decid să-i demonstreze contrariul prin cântecele și jocuri interactive și, împreuna cu micii spectatori, invata zilele săptămânii, anotimpurile, numerele, alfabetul, notele muzicale.

Spectacolul “Petrecere cu peripeții” îi poartă pe Vio, Pia, Kito și pe noul lor prieten – Ivan într-o călătorie fascinantă în țările lumii cu tradiții si obiceiuri diferite, pentru a demonstra spectatorilor principiul “unității în diversitate” – muzica este un limbaj universal care ne strânge pe toți împreună pentru a ne bucura

Muzica este o parte esențială a dezvoltării copiilor!

Vă invităm și pe voi, dragi cititori, să introduceți în rutina zilnică – muzica! Și dacă vreți să ne cunoașteți și pe noi, vă așteptăm cu drag la atelierele Learn With Music și la spectacolele Trupei de teatru muzical PAM PAM.

Puteți afla mai multe despre noi urmărindu-ne și pe internet, pe paginile de socializare Facebook:

Learn With Music: http://www.learnwithmusic.ro/

https://www.facebook.com/LearnwithMusicBucuresti

PAM PAM: http://www.pam-pam.ro/

https://www.facebook.com/TrupaPamPam/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii