FacebookTwitterLinkedIn

Care au fost începuturile PIATRAONLINE? Cum aţi decis să activaţi în domeniul construcţiilor?

PIATRAONLINE a început atunci când eu și soţul meu ne-am cunoscut. A fost un proiect comun la care și astăzi muncim cot la cot. Eu am lucrat în domeniul construcţiilor încă din adolescenţă, împreună cu familia mea, în businessul deţinut părinţii mei. Soţul meu însă nu a avut tangenţe cu acest domeniu decât în momentul în care a decis să lanseze un business cu piatră naturală.

De unde aţi avut ideea de a dezvolta un business on-line?

Ideea îi aparţine soţului meu, el este cel care, încă din primul an, a pus pe picioare un magazin on-line pentru a promova produsele noastre. Eu credeam, în acea perioadă, mai mult în off-line. Dar a fost o reţetă de succes să îmbinăm mediul on-line cu cel off-line. Credem în inovaţie, iar scopul nostru principal, ca antreprenori, este să inovăm, să optimizăm și să creștem atât noi, cât și businessul pe care îl reprezentăm.  Ideea de a avea afacerea și în mediul on-line, într-o perioadă în care magazinele on-line în România erau la început de drum, face parte din această promisiune de a căuta permanent să fim cu un pas înainte.

Care este filosofia companiei dvs.?

Suntem un „generator de inspiraţie” atât pentru noi, cât și pentru echipa noastră și piaţa în care activăm. Ne dorim să ducem acest concept mai departe, pentru că PIATRAONLINE nu înseamnă doar produse din piatră naturală, ci, mai ales,  promisiunea că, la sfârșit, vei avea proiectul visurilor tale.

Cu ce se mândrește PIATRAONLINE de la fondare și până în prezent? Povestiţi-mi un pic despre rezultatele pe care le aveţi. 

Nu ne place să ne lăudăm singuri, ci să lăsăm acţiunile să vorbească. Totuși, cred că este foarte important de menţionat faptul că am reușit să aducem inspiraţia și designul într-un domeniu destul de fad, cel al materialelor de construcţii. În același timp, avem cel mai modern și inovator showroom de piatră naturală din România. Este un loc ce ne inspiră atât pe noi, cei care avem birourile acolo, cât și pe vizitatorii noștri, cărora ne dorim să le oferim o experienţă aparte. Ultima dintre reușitele de care suntem foarte mândri este faptul că am pus pe piaţă un concept de franciză, PIATRAONLINE, un proiect la care am muncit extraordinar de mult, dar care ne va ajută să fim prezenţi în off-line și în alte orașe din România sau din Europa. Pentru a aduce inspiraţia și în alte locuri.

Ce înseamnă să fii antreprenor în România? Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpinaţi?

Este o experienţă care pe mine, cel puţin, m-a definit. Ca antreprenor, am fost nevoită să cresc, să caut informaţii și răspunsuri, să explorez, să merg la conferinţe, seminarii sau cursuri atât în România, cât și în afară. România nu are o experienţă anterioară în antreprenoriat, iar noi trebuie să fim autodidacţi, să testăm, să aflăm care este răspunsul corect, să fim întotdeauna deschiși la idei și să ne adaptăm pieţei. Aceasta este partea frumoasă dacă ești antreprenor în România.

Ce aţi învăţat despre dvs. de când vă aflaţi la cârma PIATRAONLINE?

Este o călătorie în curs, o călătorie pe care o ador pentru că m-a făcut ceea ce sunt astăzi, omul din spatele acestui business. M-am maturizat și am evoluat odată cu el și cu echipa din jurul meu. Au fost și momente dificile, dar tocmai acestea m-au făcut să învăţ atât de mult și să îmi doresc în fiecare zi altceva, mai mult și mai bine. Am învăţat că sunt îndrăgostită de design. În facultate, nu am știut acest lucru, pentru că aș fi urmat, cu siguranţă, ceva în acest domeniu. Astăzi, îmi alimentez această pasiune prin proiectele pe care le desfășurăm și în care încerc să mă implic la maximum.

Sunteţi o femeie de succes. Cum reușiţi să îmbinaţi cariera cu viaţa de familie?

Am alocat foarte mult timp acestui business. Totuși, am reușit să fiu mulţumită și de viaţa personală și să am pasiuni de care să mă bucur când am ocazia. Sunt îndrăgostită de călătorii și de „food tasting”. Încercăm să practicăm aceste două sporturi ori de câte ori putem. Am o agendă foarte strictă în care pun toate activităţile, atât cele personale, cât și profesionale. Doar așa îmi pot organiza fiecare oră din zi și pot insera mai multe activităţi personale. Îmi încep ziua foarte devreme, la ora cinci dimineaţa, iar asta mă ajută să am o zi mai lungă decât alte persoane. Astfel, îmi permit să fac sport, să ascult podcast-uri și să citesc, pe lângă viaţa de la birou și cea de acasă.

Ce planuri de viitor aveţi?

Avem sute de idei și ne dorim să le putem pune pe fiecare în practică. În acest moment, suntem foarte focusaţi pe proiectul de franciză. Pe lângă acesta, pregătim multe campanii noi și ne dorim să creștem businessul PIATRAONLINE atât din punctul de vedere al echipei, cât și din cel al prezenţei pe piaţa românească și internaţională.