Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

(P) Petrecerile de Crăciun: ce servicii aduc companiile pentru familiile angajaților

Petrecerile de Crăciun corporate sunt o practică des întâlnită în majoritatea companiilor. Mai nou, specialiștii în HR apelează la agenții specializate în organizarea de petreceri și evenimente pentru a-i distra pe copiii angajaților cu ocazia Crăciunului.
Mădălina Râpanu, manager BluParty

În luna decembrie, petrecerea de Crăciun este momentul de respiro așteptat de toata lumea, iar echipele de HR se folosesc de acest prilej pentru a face uitate oboseală și stresul închiderii anului. Organizarea unei activități la care pot participa și familiile angajațiilor este o strategie câștigătoare, mai ales în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Aceasta strategie functioneaza mai ales în companiile cu un număr mare de angajați, cu media de vârstă între 30 și 45 de ani, unde majoritatea angajaților au deja o familie, pe care își doresc să o implice în toate activitățiile lor de după program.

mos

La cine apelează echipele de HR

Dacă în anii anteriori angajații obișnuiau să se costumeze în Moș Crăciun sau să organizeze ei activități împreună cu colegii de birou, în prezent, companiile preferă sa apeleze la o agenție specializată. Echipele de HR caută servicii complete și ușor de livrat, care să completeze atmosfera de la petrecere într-un mod distractiv.

Mădălina Râpanu, managerul BluParty, o astfel de agenție specializată în petreceri corporate, previzionează pentru 2016 o creștere a cererii din partea companiilor de cel puțin 15%.

“Perioada Crăciunului este una dintre cele mai importante pentru noi. În octombrie-decembrie 2015 am participat la câteva sute de evenimente și am avut venituri din vânzări de peste 50.000 de euro din servicii precum închiriere Moș Crăciun, animatori tematici (reni, elfi sau personaje Frozen) sau decorațiuni de sezon. Există o cerere foarte mare în sezonul rece pentru astfel de servicii și în majoritatea cazurilor, persoanele care vin cu ideea contractării unor servicii family-friendly sunt specialiștii în HR din companii.” ne spune Mădălina.

Mădălina Râpanu, manager BluParty

 

Foto: Mădălina Râpanu, managerul BluParty.

 

Avantajele companiei vs. Avantajele angajaților

Participarea la o petrecere de Crăciun alături de colegii și copii, este un prilej de socializare pentru angajați. Aceștia au ocazia de a-și cunoaște colegii mult mai bine, într-un cadru informal, în care discuțiile sunt orientate mai mult spre viața de familie și activitățile din afara biroului. Astfel, relațiile dintre colegi se pot îmbunătății semnificabil.

moment vese

Prin investirea într-o activitate pentru angajații lor, companiile își arată astfel aprecierea față de munca depusă de toată lumea în anul care s-a încheiat. Petrecerea este un moment festiv, în care se pot trage concluzii și se pot consolida echipele formate în cadrul organizației.

Care servicii de Crăciun sunt cele mai populare?

La petrecerile corporate de Crăciun, prezența unui Moș Crăciun a devenit aproape obligatorie, iar activitățile pentru cei mici sunt diverse și din ce în ce mai populare.

“Aducerea unui Moș Crăciun la petrecerea companiei este percepută de angajați drept un beneficiu suplimentar, aceștia declarându-se multumiți. Oferta noastră include foarte multe servicii, însă închirierea unui Moș Crăciun este de departe cel mai popular serviciu. “ continuă Mădălina Râpanu.

Închiriere Moș Crăciun și Moș Nicolae

Pe primul loc în topul specialiștilor în HR pentru petrecerile corporate la care sunt invitați și copii angajaților, se află serviciul de închiriere Moș Crăciun și Moș Nicolae. Momentele petrecute de cei mici în preajma unui Moș sunt emoționante și memorabile, atât satisfacția angajațiilor, cât și a copiilor fiind pe măsură. Acești Moși le oferă cadouri copiilor, iar părinții au posibilitatea de a transmite dinainte ce fel de cadou așteaptă cei mici.

Petrecere cu Personaje de Crăciun și Iarnă

Petrecerile tematice cu animatori sunt întotdeauna preferatele celor mici. Specialiștii în HR preferă acest serviciu datorită interacțiunii dintre copiii angajaților și animatori. Personajele cele mai frecvent solicitate sunt Spiridușii lui Moș Crăciun, Crăiasa Zăpezii, Omul de Zăpadă și Renii.

În perioada sezonului rece, și personajele din celebra animație Frozen sunt extrem de solicitați, prințesa Elsa fiind în topul preferințelor celor mici.

moment vesel

Amenajarea Unei Zone de Joacă

În funcție de locația aleasă pentru desfășurarea petrecerii și de spațiul disponibil, atmosfera veselă de Crăciun poate fi întreținută prin jocuri gonflabile, piscine cu bile, popcorn și vată pe băț.

Decorațiunile de Crăciun

Locația petrecerii îmbracă straie de sărbătoare înainte de sosirea celor mici. Pe lângă tradiționalul brad de Crăciun, specialiștii în HR optează pentru decorațiuni tematice, care înveselesc spațiul: oameni de zăpadă și brăduți din baloane, ghirlande cu acadele uriașe sau ninsoare din baloane. Pentru o petrecere cu adevărat memorabilă, compania poate opta pentru amenajarea unui spațiu asemănător cu Casa lui Moș Crăciun.

Teatru și spectacole

Pentru colectivele mari de copii, organizarea unui număr de teatru sau al unui spectacol este o optiune atractivă. Specialiștii în Resurse Umane preferă acest serviciu pentru evenimentele la care participă un număr de peste 100 de angajați, împreună cu famiile lor.

Cât costă o petrecere corporate?

În funcție de serviciile solicitate, costurile pentru o petrecere de Crăciun corporate încep de la aproximativ 1000 de lei. În funcție de numărul de participanți, decorațiuni și programe de divertisment, costurile pot crește la 9000 de lei.

Organizatorii îi sfătuiesc pe specialiștii în HR să solicite oferte personalizate. Cu ajutorul acestor oferte, agențiile pot identifica cel mai bine care sunt serviciile potrivite pentru o nevoile organizaționale ale clientului și pot concepe programe speciale în funcție de numărul de angajați și copii, locația aleasă, precum și interesele angajațiilor.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii