FacebookTwitterLinkedIn

„CIRCULAR 2” este primul eveniment din seria de CONFERINȚE GREEN REPORT din 2016, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și al doilea pe tema economiei circulare, după CIRCULAR, care a avut loc în septembrie 2015.

Cei mai importanți responsabili pe probleme de mediu din România și reprezentanți ai autorităților europene se vor reuni în cadrul ”CIRCULAR 2”: ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer; Comisarul European pentru Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit, Karmenu Vella; ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc; Senior Environmental Specialist Banca Mondială, Cesar Niculescu; Associate Director Zero Waste Europe, Mariel Vilella; secretarul de stat al ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Corina Lupu; președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dorel Tudor; președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători, Florin Jianu; PM GBI, Ninel Lazăr; Directorul general CHEP, Gabriel Andronescu; primarul Târgu Lăpuș (primul oraș ”zero CIRCULAR 2 the way forward waste” din România), Mitru Leșe; președintele Asociației Române pentru Ambalaje și Mediu, Robert Uzuna; președintele Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare, Irina Ionescu; directorul general RER și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Radu Merica; președintele Environ, Andrei Orban; președintele CIROM, Mihai Rohan; directorul Marketing RECOLAMP, Roxana Șunică; blogger-ul Ana Morodan; jurnalistul Maria Coman; președintele Asociației Green Revolution, Raluca Fișer.

Pachetul legislativ privind Economia Circulară este mai puțin cunoscut în România. ”CIRCULAR 2” va fi cadrul de dezbatere al provocărilor pe care le presupune implementarea acestuia. Alături de prezentarea perspectivelor la nivel european, la „CIRCULAR 2” se va discuta aplicat despre Directivele europene privind deșeurile de ambalaje și despre sistemul din România al gestionării deșeurilor. Colaborarea reală și eficientă între autoritățile centrale și industriile de reciclare, colectare, salubritate și generatorii de deșeuri reprezintă un alt topic important la „CIRCULAR 2”, la fel și prezentarea elementelor cheie pentru succesul implementarii principiilor economiei circulare.

Economia circulară este provocarea secolului 21: o economie bazată pe reducerea consumului de energie  și materii prime, în care deșeurile rezultate să aibă destinații precise încă din faza de proiectare, prin integrarea lor în spirala ciclică a reutilizării.

Conferintele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce cateva abordări diferite: în loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; în loc de prezentări power point anoste, interviuri 1:1; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dinamica și implicarea activă a publicului.
Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR 2“, accesati www.greenreport-conferinte.ro.