Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

(P) Noul mod de lucru hibrid a sporit necesitatea de eficientizare a resurselor clădirilor de birouri

Organizațiile au căutat, pe parcursul ultimului an, moduri prin care angajații să lucreze eficient oricând, de oriunde. Departamente de la IT la resurse umane, la operațional și management au colaborat pentru a regândi modul de lucru. A devenit evident faptul că lucrul de la distanță are beneficii, dar și lipsuri în comparație cu lucrul de la birou. În acest nou context profesional, modul de lucru hibrid și-a arătat cu adevărat utilitatea, dar a și declanșat o nevoie mai mare de eficientizare a resurselor.
Geo Margescu_Forte Partners_CEO

Geo Mărgescu – Co-Founder & CEO Forte Partners

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat pe timpul crizei?

În primăvara anului trecut, incertitudinea era prezentă în toate aspectele vieții. Majoritatea business-urilor așteptau în permanență următoarea lună pentru a vedea cum evoluează lucrurile și care sunt măsurile de ajutor din partea statului. Peste noapte am fost puși în situația de a ne schimba percepția asupra spațiului de lucru, a clădirilor de birouri, asupra timpului petrecut în spațiul destinat lucrului și a modului de lucru. Unele business-uri au intrat în standby, iar altele au căutat modalități de adaptare. A devenit clar că sistemul de lucru tradițional – la birou, 9-17, nu mai poate funcționa ca înainte.

Pornind de la această concluzie, una dintre cele mai importante lecții învățate de la începutul pandemiei a fost cea potrivit căreia nu supraviețuiește neapărat cel mai puternic, ci cel care dă dovadă de flexibilitate. Întregul mediu de afaceri a cunoscut schimbări nemaiîntâlnite, iar succesul este menit celor care își adaptează strategia rapid și care înțeleg noile oportunități. Considerăm că asta am făcut prin dezvoltarea conceptului de Smart Digital Office și prin lansarea aplicației SpotUs.

Am considerat mereu că o echipă capabilă, puternică și unită stă la baza unui business de succes. Pandemia a confirmat încă o dată această lecție, referitoare la importanța unei culturi organizaționale puternice. Empatia și solidaritatea, dar și trecerea la modul de lucru hibrid, au făcut posibile comunicarea și colaborarea eficiente, pentru ca echipa să rămână închegată.

De ce este necesar modul de lucru hibrid în contextul actual?

Business-urile au căutat, pe parcursul ultimului an, modalități care să permită angajaților să lucreze oricând, de oriunde. Departamente de la IT la resurse umane, la operațional și management au colaborat pentru a regândi modul de lucru. La începutul stării de urgență, atunci când oamenii din toate industriile au trecut la sistemul work from home, conferințele video au reprezentat instrumentul principal folosit pentru continuarea activității. A devenit evident faptul că lucrul de la distanță are beneficii, dar și lipsuri în comparație cu lucrul de la birou. În acest nou context profesional, în care adaptabilitatea și dinamismul sunt esențiale, modul de lucru hibrid și-a arătat cu adevărat utilitatea.

Modul de lucru hibrid se bazează pe 3 piloni: politici de lucru care oferă adaptabilitate, remodelarea spațiilor de lucru și aplicații care conectează în permanență utilizatorii. Deoarece știm că timpul petrecut în spațiul destinat biroului și modul în care lucrăm se vor schimba în timp, percepția asupra fiecărui spațiu din interiorul clădirilor de birouri necesită flexibilitate. Mai exact, principala funcționalitate a clădirilor de birouri este aceea de a ajuta oamenii să colaboreze mai bine, asigurând în același timp optimizarea și eficientizarea folosirii de resurse. SpotUs a fost dezvoltată având în minte susținerea noului mod de lucru hibrid.

Care a fost procesul de lucru care a condus la lansarea primei soluții digitale pentru managementul resurselor unei clădiri de birouri? 

Situația creată de pandemia de coronavirus demonstrează cât de mare este impactul unei schimbări în evoluția business-urilor autohtone. Anul 2020 a fost anul dovezilor de responsabilitate, al sistemului work from home, al orientării către mediul online. În mod evident, a trebuit să ne adaptăm, atât angajații, cât și angajatorii. Siguranța a devenit principala preocupare, însă și continuitatea business-ului, fiind astfel puși în poziția de a inova.

Lumea s-a schimbat considerabil în ultimul an, iar cea mai bună soluție este aceea de a înțelege care sunt noile oportunități și de a renunța la dorința de a face ca înainte. Nevoia de a lucra de acasă a afectat numeroase business-uri, care s-au reglat din mers, iar ulterior a apărut modul de lucru hibrid. Astfel s-a născut necesitatea de eficientizare a resurselor unei clădiri de birouri, care a condus la lansarea SpotUs. Aplicația asigură optimizarea și eficientizarea folosirii de resurse în contextul noului mod de lucru hibrid.

Ce presupune conceptul Smart Digital Office și care sunt nevoile la care răspunde aplicația SpotUs?

SpotUs, soluția dezvoltată de Forte Partners împreună cu compania clujeană Parking Spotter, înglobează funcții ce răspund nevoilor identificate pe segmentul de birouri, după o perioadă în care modul tradițional de lucru a fost complet regândit.

Economia la comun – resursele la comun (shared economy – shared resources) este principul care a stat la baza dezvoltării conceptului Smart Digital Office și care se va traduce, prin intermediul SpotUs, în costuri reduse pentru chiriașii clădirilor de birouri. SpotUs asigură astfel optimizarea și eficientizarea folosirii de resurse în contextul modului de lucru hibrid.

Platforma permite interacțiunea digitalizată cu toate resursele unei clădiri de birouri, de la parcare la control acces, biroul de rezervări, managementul utilizatorilor clădirii. Mai mult decât atât, aplicația permite monitorizarea în permanență a numărului optim de persoane permis în contextul pandemiei actuale. Astfel, resursele unei clădiri de birouri vor fi folosite sustenabil și eficient de către clienții Forte Partners, totul fiind posibil printr-o aplicație end-to-end accesibilă pe telefon.

Cum credeți că ați ajutat comunitatea socială și de business? 

În toate proiectele noastre punem în prim-plan angajații și clienții, iar fiecare clădire de birouri dezvoltată de Forte Partners este un micro-univers care răspunde mai multor nevoi. Aplicația SpotUs, bazată pe conceptul Smart Digital Office, a fost dezvoltată din dorința de a regândi complet modul tradițional de lucru și de a susține noul mod de lucru hibrid. Principiul pe care se bazează platforma, economia la comun – resursele la comun (shared economy – shared resources) duce la reducerea costurilor pe mai multe paliere pentru chiriașii clădirilor de birouri.

Acest instrument este extrem de bine venit în contextul pandemiei actuale, în care comunitatea de business apreciază și mai mult eficientizarea resurselor. În plus, utilizarea aplicației asigură, monitorizează și limitează în permanență numărul de persoane permis în contextul pandemiei actuale, pentru a respecta regulile de distanțare fizică, aducând astfel un beneficiu comunității.

Deși în primă fază aplicația SpotUs este disponibilă doar companiilor care ocupă birouri în clădirile dezvoltate de Forte Partners, în viitor, aceasta va fi disponibilă pentru implementare și în alte clădiri de birouri de pe tot teritoriul țării, sprijinul fiind unul la nivel național. Lansarea primei soluții digitale pentru gestionarea resurselor clădirilor de birouri într-un mod eficient și sustenabil este, așadar, o contribuție pe care am adus-o atât comunității de business, cât și celei sociale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii