FacebookTwitterLinkedIn

Nicu Bocancea a fost desemnat reprezentantul României de către Asociația Antreprenorilor din Domeniul Floristic. Vestea că va concura cu cei mai buni din domeniul în care creează cu atât de multă pasiune a adus cu sine zile întregi de pregătire specială pentru acest campionat. Timp de șase luni, Nicu a studiat temele propuse, s-a documentat și a simulat probele din concurs, pentru a calcula timpul necesar realizării tuturor aranjamentelor florale. Mai mult decât atât, fiecare suport care va găzdui creațiile sale a fost construit manual din lemn, scoarță de copac, plexiglas, sticlă și multe alte materiale naturale deshidratate.

_DSC0111

Deși este autorul a nenumărate creații în domeniul floristic și are în palmares premii de prestigiu, Nicu este conștient de impactul pe care îl va avea asupra sa cea mai importantă competiție de până acum la care participă: „Campionatul acesta este cea mai mare provocare de până acum, dar și o responsabilitate imensă. Reprezentăm nu doar Florăria Iris, ci și România într-un domeniu destul de nou și puțin cunoscut în țara noastră. Participarea la acest nivel va da oricărui florist din țara noastră încrederea că meseria lui este una specială și că își poate urma visul, pasiunea. Va fi încă un lucru bun pe lista celor pe care le pot face românii în țara lor și, sper eu, va ajuta la schimbarea în bine a imaginii României. De asemenea, această participare este împlinirea muncii desfășurate cu pasiune și perseverență de întreaga noastră echipă și este dedicată tuturor clienților care ne-au trecut pragul în ultimii 45 de ani – fără ei nu am fi existat”, a declarat Nicu Bocancea înainte de a pleca în Italia.

_DSC9845

Nicu Bocancea are 38 de ani, iar de 16 ani spune povești prin intermediul florilor. A mai participat la trei competiții internaționale de floristică, trei naționale, unde a obținut nu mai puțin de cinci premii I, și a fost, în calitate de ambasador al Floral Fundamentals, la expoziția din luna februarie din Essen. I-au fost, de asemenea, publicate patru lucrări în două ediții consecutive a prestigiosului International Floral Art, catalogul pentru care câteva sute de floriști din întreaga lume își trimit operele în speranța că juriul le va selecționa pentru a fi publicate.