Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

(P) Mitsubishi L200, un Bestseller pentru Profesioniști

În urmă cu un secol, Mitsubishi lansa primul său autovehicul de serie, Model A. Evenimentul este marcat prin ediția limitată „100 de ani de istorie Mitsubishi” de care se bucură și L200, un best-seller în segmentul pick-up-urilor, care a ajuns la a cincea generație și 39 de ani de existență. Modelele aniversare beneficiază de dotări speciale oferite cadou pentru versiunile L200 Intense și Instyle AT.
EU17L200_GraG

Intr-un timp record de 28 de luni, cea de-a cincea generație a modelului Mitsubishi L200 a avut, încă de la lansare, menirea de duc mai departe tradiția unuimodel care s-a făcut remarcat prin fiabilitatea sa remarcabilă chiar și în condiții extreme de exploatare. O calitate indispensabilă pentru un vehicul din clasa sa și ale cărui valențe au fost certificate fie și doar de cele peste 1,3 milioane de exemplare comercializate în întreaga lume din generația precedentă, cea de-a patra dintr-o serie începută în 1978.

Cerințele pieței s-au schimbat însă, clienții pick-up-urilor având acum așteptări mai mari de la aceste modele, în special în ceea ce privește confortul. Lucru de care au ținut cont și inginerii companiei, astfel că noul model oferă mai mult stil, confort, manevrabilitate și rezistență. Stilistic vorbind, L200 își păstrează expresivitatea, dar compoziția complexă de tușe bine definite, concepută în jurul deja caracteristicei J-Line, îi conferă un stil mult mai sportiv, pentru a crea un impact vizual puternic. Logoul mărcii este integrat elegant în noua grilă cromată, încadrată de farurile cu lumini de zi LED și proiectoare bixenon (echipamente opționale), iar spoilerul masiv accentueazăimpresia de forță. În plus, s-a reusit obținerea unui nivel scăzut al coeficientului aerodinamic și menținerea unui excellent raport putere/greutate chiar în condițiile creșterii în dimensiuni și a spațiului interior.

Disponibil pe piața din Europa în versiunile de caroserie Double Cab și Club Cab, noul Mitsubishi L200 oferă un habitaclu mai spațios și mai confortabil decât predecesorul său, grație numeroaselor îmbunătățiri aduse materialelor, structurii scaunelor și posibilităților de reglare ale acestora.

Astfel, pernele și spătarele au dimensiuni mai generoase, tapițeria este mai moale și mai elastică, volanul este reglabil pe două direcții, iar poziția la volan oferă o vizibilitate mai bună. Interiorul noului Mitsubishi L200 a trecut printr-un upgrade calitativ general, dispunând de materiale cu nuanțe puternice, cum ar fi plasticul cu aspect piano black.

Antifonarea a fost, de asemenea, îmbunătățită, iar rigiditatea structural superioară a șasiului diminuează și valoarea vibrațiilor care ajung în habitaclu. Bena, la fel de bine proporționată, are acum o adâncime mai mare, de 475 mm, iar lungimea totală a acesteia atinge 1.520 mm, echivalând cu 29,2 procente din dimensiunea totală a mașinii.

Cea de-a cincea generație a lui Mitsubishi L200 are sub capotă o motorizare complet nouă, care se laudă cu cel mai mic raport de compresie atins de motoarele diesel din întreaga industrie auto (15,5:1). Cu o capacitate cilindrică de 2,4 litri, noua unitate cu patru cilindri în linie este disponibilă în două trepte de putere, de 154 CP, respectiv 181 CP. Cuplul maxim are și el valori impresionante, de 380 Nm în cazul versiunii de bază (constant între 1.500 și 2.500 rpm) și de 430 Nm la 2.500 rpm în cazul variantei de top.

O altă noutate introdusă de noul Mitsubishi L200 este cutia de viteze manuală cu șase rapoarte disponibilă standard, care a fost dezvoltată pentru a spori performanța mașinii și de a reduce consumul de combustibil. Opțional este disponibilă și o versiunii actualizată a vechii transmisii automate cu cinci trepte utilizată și de Pajero.

În cazul versiunilor echipate cu tracțiune integrală, cutia de transfer este controlată acum electronic de la un commutator poziționat pe tunelul median denumit Super Select 4WD-II. Acesta oferă patru moduri de rulare: tracțiune spate, tracțiune integrală, tracțiune integrală cu diferențial central blocat și tracțiune integrală cu reductor. Opțional este oferit și un diferențial spate blocabil electronic.

 

Pentru mai multe informații, apelează la*4141, accesează pagină www.tiriacauto.ro sau aplicația Țiriac Automobile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii