Activitatea favorită în timpul liber.
Echitația! În acest fel te poți bucura de una dintre cele mai emoționante relații de încredere pe care o poți stabili cu un alt suflet…
Vorbim foarte mult despre siluetă și nutriție. Faci ceva în sensul acesta – ții vreo dietă, ești atentă la ce mănânci, gătești?
Sunt extrem de norocoasă, moștenind un bagaj genetic foarte bun! Însă nu mă bazez doar pe asta, evident! Nu a trebuit să țin diete, din fericire – spun asta pentru că sunt destul de pofticioasă. Şi da, gătesc! Chiar binișor! 🙂
Ce crezi că ar trebui să primeze în felul în care ne alegem ținuta de mers la serviciu: starea de spirit sau tendințele în modă?
Aș zice… bunul-simț! Depinde mult de domeniul de activitate al fiecăruia dintre noi și cât de permisiv este acesta. Un strop de „trend” nu strică, dar prea mult e posibil să încurce sau să transmită un mesaj greșit.
Ce calități apreciezi cel mai mult la o persoană?
Sinceritatea, punctualitatea și asumarea. Nu neapărat în această ordine. 🙂
Care este cea mai importantă lecție de viață învățată în familie?
Aceleași răspunsuri ca la întrebarea anterioară!
Paul Renaud – Coachingul, arta întrebărilor potrivite
Este Certified Executive Coach cu peste 30 de ani de experiență obținută atât în start-upuri cât și în companii multinaționale (Google, Coca-Cola, Philips, Adobe, Bitdefender, eMAG, GE Capital, Toyota, UPS, UPC, Fokker și Endava).
Cât este de importantă prima impresie în activitatea ta de zi cu zi (în coaching)?
O bună „primă impresie” ajută întotdeauna. Avem tendința de a ne conecta mai ușor cu cei din jur dacă afișăm un aer cât se poate de prietenos, iar oamenii, în general, au tendința de a se înconjura de semenii cu care rezonează.
Care ar fi stilul pe care îl aboderzi zi de zi: casual, business, sport-casual? Ai un stil personal?
Obișnuiam să abordez un stil business din cap până în picioare: clasicul costum în două sau trei piese și, obligatoriu, cravată. Acum prefer stilul sport-casual, pe care îl integrez fără probleme în activitățile mele zilnice, de business.
Ești la curent cu ultimele tendințe în modă? Îți place să faci shopping (de haine, bineînțeles)?
Îmi place să fiu la curent cu ultimele tendințe în mai toate domeniile, însă atunci când vine vorba de fashion, Maria este stilistul meu… personal. Sunt foarte norocos!:) Am câteva branduri preferate și de mare încredere, printre care și Tommy Hilfiger, și asta face shoppingul mult mai ușor pentru o persoană ca mine.
Cum îți place „să pierzi timpul”?
Îmi găsesc refugiul în filme, întotdeauna a fost așa. Îmi place să citesc o carte bună, iar uneori, atunci când călătoresc, îmi place să mă uit cu atenție la oamenii din jur. Sunt fascinat de oameni, de diversitatea lor culturală, dar și de diferențele sociale dintre noi. Cred că am dezvoltat un simț al observației mai… „aparte” atunci când vine vorba de semenii noștri.
De ce ai nevoie pentru a fi un coach de succes?
Cred că este vorba de un mix. Un mix de experiență, răbdare, abilitatea de a fi un bun ascultător și, în mod special, cred că trebuie să fii pasionat de oameni, să îți pese de ei. Cu timpul, dar și cu un training susținut, un coach de succes devine expert în a pune întrebările corecte – pentru că despre asta este vorba în coaching: a pune întrebările potrivite la momentul potrivit și nu a le spune clienților tăi ce trebuie să facă.
Este coachingul o necesitate, un trend sau este doar un concept „la modă”?
Foarte bună întrebarea. În ultimul timp sunt mulți cei care se autointitulează „coach” și astfel poți fi tentat să spui că există un „trend” în această direcție. Mentoringul, spre exemplu, este vechi de când lumea, însă coachingul este un concept diferit. Oricine își dorește să devină un lider mai bun sau să devină mai bun în ceea ce face are nevoie de o persoană obiectivă, care să observe, din afară, și să corecteze acele „unghiuri moarte”. Abia în momentul în care realizezi care îți sunt problemele sau „greșelile” începi să crești și să te dezvolți ca persoană. Le spun mereu clienților mei că, pentru a putea înțelege adevărata putere a coachingului, trebuie să lucrezi cu un coach cu experiență, nu cu unul „trendy”…
Este coachingul o meserie care poate fi învățată sau este mai mult un talent cu care te naști?
Pentru a fi un coach de succes ai nevoie de calitățile pe care le-am enumerat mai sus și este extrem de important de știut că lumina reflectorului nu cade pe coach, ci pe clientul său. Asemenea unui antrenor, nu faci decât să-ți antrenezi „sportivul” și acesta este cel care are parte de momentele de glorie. Dacă îți dorești să te afli în lumina reflectoarelor, atunci nu vei deveni niciodată un coach de succes. Și mai cred că, pentru a avea succes, trebuie să fii, în primul și în primul rând, modest. Contează mai puțin cât de „talentat” te-ai născut!
Maria poartă colecția Tommy Hilfiger Primăvară 2019 pentru Femei, iar Paul – colecția TommyXMercedes de la Tommy Hilfiger. Colecțiile sunt disponibile în magazinele Tommy Hilfiger selecționate.