Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Cariere |
|

(P) Managementul generațiilor X și Y

Fluctuația medie de personal atinge cote de 45%, peste 41% dintre tinerii angajaţi sunt nemulțumiți de salariu, iar 38,4% observă lipsa perspectivei de evoluție profesională

Factorul interuman, comunicarea fluidă atât pe plan vertical cât și pe cel orizontal,  are o mare importanță într-un context profesional.   Respectul reciproc și abilitatea de adaptare optimă  la  colectiv sunt esențiale pentru ca rezultatele muncii fiecăruia să fie din cele mai bune.

Astfel, sunt des întâlnite situațiile în care comunicarea dintre  juniorii și seniorii din cadrul aceleiași organizații (generația Y și generația X) este deficitară datorită conflictului dintre generații.

Fiecare generație prezintă anumite particularități

Seniorii tind de cele mai multe ori să opună rezistență schimbarilor sau ideilor care se desprind de tiparul convențional.  Tind către stabilitate și rutină confortabilă. Totodată, întâlnim situații în care rabdarea și disponibilitatea de a-și împărtăși experiența cu cei tineri lipsește.

Tinerii profesioniști dau dovadă de o loialitate scăzută. Astfel, una din două persoane și-a schimbat locul de muncă de cel puțin două ori în ultimii trei ani, fluctuația medie de personal ajungând astfel la 45%. Peste 41% dintre tineri declară că sunt nemulțumiți de salariu, în timp ce 38,4% invocă drept principal motiv de nemulțumire la locul de muncă lipsa unei perspective de evoluție profesională. Aproape un sfert dintre tineri (23%) declară că nu au niciun motiv de nemulțumire. Cu toate acestea, 80,6% dintre tineri decid să își schimbe locul de muncă în urma apariției de noi oportunități în alte companii din piață și nu pentru că ar fi nemulțumiți de ceva anume la actualul loc de muncă.

Cel mai important lucru este că diferențele dintre generații există și vor exista mereu. Satisfacția la locul de muncă, gradul de implicare al angajatului, performanțele sale sunt variabile demne de luat în considerare în procesele de resurse umane din orice organizatie.

În cadrul evenimentul HR Summit se vor dezbate strategii și viziuni pe care managementul resurselor umane le aplică pentru dezvoltarea durabilă a business-ului actual. Evenimentul aduce la Cluj-Napoca 19 speakeri, prezentari, studii de caz, sesiuni de debate, 12 workshopuri și zona expozițională, toate gândite pentru peste 200 de participanți din industrie. Conferinţa se desfăşoară în perioada 11-12 aprilie 2013 la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca.

 

Lista întreagă a speakerilor, temele și programul complet găsiți pe site-ul evenimentului http://hrsummit.ro/

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii