Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gastronomie |
|

(P) Locul din București în care micul-dejun se termină cu cea mai bună prăjitură

Se spune că micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar tot mai multe localuri au început să-i acorde importanța cuvenită.
MFS_2084 copy

Deși deserturile sunt în centrul atenției la Zexe Braserie, pe Aviatorilor 65 se poate savura un mic-dejun gourmet, din ingrediente mereu proaspete, din care nu lipsește foie-gras-ul sau pieptul de rață afumat. În weekend, micul-dejun se transformă într-un brunch-răsfăț, cu șampanie rece și fructe proaspete. Fie că alegeți să luați micul-dejun aici în timpul săptămânii sau în weekend, un lucru este cert: cea mai importantă masă a zilei nu are cum să se termine fără unul dintre celebrele deserturi ale Chef Cofetarului Ana Consulea.

Diminețile încep la Zexe Braserie la ora 9:30 cu un meniu special de mic-dejun, ce îmbină  obiceiurile românești cu cele franțuzești, pentru a reaminti de perioada Bucureștiului interbelic, atât de îndragită la Braserie.

Galerie Foto Zexe Braserie

Cei care nu își imaginează micul-dejun fără ouă trebuie doar să se hotărască între variantele de ochiuri sau omletă. Mai ales că Chef-ul de la Zexe Braserie a făcut din ouă ochiuri un preparat signature, în varianta gourmet: cu bacon crocant, din carmangeria proprie, tăiat subțire și copt îndelung la foc mic cu spumă de spanac și felii de cașcaval maturat. Omleta, consistentă, din trei ouă, poate fi îmbogățită cu hribi, telemea de oaie, piept de porc crud-afumat sau mușchi Azuga, aduse tot din carmangeria proprie. Un alt best-seller al mic dejunului de aici sunt crenvurștii de vită, (probabil) cei mai buni din București. Sunt serviți cu muștar Dijon sau pastă de hrean și sunt de neratat.

Mic dejun ca în Paris

Si cei îndrăgostiți de Paris se simt în elementul lor la Braserie. Croissantele aburinde vin alături de unt și o varietate largă de dulcețuri și gemuri – de prune (de mamaie), de căpșuni, de afine sau de caise, toate „manufacturate” din recolta de vara aceasta de artizanii cofetari de la Zexe. Cafeaua, capuccino sau frappe-urile sunt preparate de Flori, unul dintre cei mai buni barista din București, și servite cu drag de ospătărițele mereu zâmbitoare. Dacă nu sunteți prieteni cu cofeina, puteți alege unul din fresh-urile locului. Recomandăm „Dimineața pe Aviatorilor” (din ananas și fructul pasiunii) sau „Nada Colada” (din ananas și cocos). Desigur, există întotdeaună și varianta „cu bule” – prosecco sau șampanie, ușor de asezonat cu fructe proaspete.

„Deși prăjiturile sunt și vor fi întotdeauna inima braseriei, indiferent câte localuri vom mai deschide, avem în meniu preparate culinare delicioase – românești sau franțuzite, cum ne place nouă să spunem, dar cu ceva în plus. Micul-dejun a fost creat după chipul și asemănarea noastră, ne-am dorit să fie în primul rând micul-dejun ideal pentru noi. De exemplu, omleta să vină alături de salată , în același preț. Era un lucru care mă deranja când luam micul-dejun în alte locuri. Un lucru simplu, dar care ne bucură. Iar clienții ne-au dat dreptate. Apoi, ingredientele sunt foarte importante, trebuie să fie mereu proaspete. Facem piața în fiecare dimineață, iar carnea și mezelurile vin de la carmangeria proprie. Crenvurștii noștri sunt recunoscuți în București, nu au nicio legătură cu ideea de crenvurști industriali, așa cum îi știm. Ce îmi place cel mai mult este că avem în același loc brânză de Nasal alături de vanilie de Madagascar, hribi alături de macarons și fondante, croissante alături de pandișpan cu vișine”, spune Ana Consulea, Chef Cofetar și fondator Zexe Braserie.

Foie gras și rață afumată, de dimineață

Pentru cei grăbiți există și varianta sandvișului în varianta to go, mai ales că în zonă se află multe clădiri de birouri.  Croissante cu brânză de capră și roșii uscate, cu mușchi Azuga și cremă de brânză ușor sărată… Iar cine crede că rața nu poate fi servită în prima masă a zilei se înșeală. Chef-ul de la Zexe Braserie a integrat-o într-o demibaghetă gourmet cu piept de rață afumat cu grijă în secția de carmangerie, muștar Dijon, miere, castraveciori murați și salată verde. O altă variantă potrivita pentru gurmanzii care trec pragul Braseriei este și demibagheta cu terină de rață, un adevărat răsfăț.

Pe lângă tartele dulci, la Braserie puteți găsi și o serie de tarte sărate, minunate pentru micul-dejun: cu brânză de capră și praz, cu hribi și mărar, cu bacon crud afumat și cașcaval sau cu somon și spanac. E musai să fie savurate calde.

Prăjituri unicat în București

Micul-dejun nu se poate încheia (nici să vrei) fără una din celebrele prăjituri preparate de Ana Consulea, Chef cofetar și fondatorul Braseriei. De altfel, Zexe Braserie este singura cofetărie din București unde te poți întoarce puțin în timp și gusta prăjiturile preferate ale marilor personalități ale vremii – Take Ionescu, George Enescu, Regina Maria, Carmen Sylva. Aceste deserturi sunt preparate după rețetele originale culese din biblioteci, dar reinterpretate de cofetari pentru a plăcea gustului actual.

Pe lângă prăjiturile românești revizitate, vitrina generoasă găzduiește deserturi franțuzite – Jardin d`Eden, Le Petit-Antoine (best-seller-ul Braseriei), Exotic, Miss Coco, Trois Chocolats sau Foret-Noire, deserturi de casă care amintesc de bunici: pandișpan cu fructe, checuri, plăcinte, gemuri, dar și înghețată artizanală și profiterol.

„Pe lângă deserturile noastre consacrate, la noi găsiți mereu și deserturi de sezon. De exemplu, vara aceasta, pandișpanul cu fructe sau, mai degrabă, fructele cu pandișpan, judecând după cantitatea de zmeură, vișine sau caise pe care am adăugat-o în ele, au fost și rămân vedete. Iar pentru diminețile cu soare, avem și un alt remediu: înghețata cu colivă, starul sortimentelor de înghețată de la Zexe Braserie, sau înghețata cu fistic iranian, mango și fructul pasiunii, ciocolată și brownie sau Mojito ”, adaugă Ana Consulea.

Zexe Braserie a apărut în aprilie 2016, din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești uitate și de a arăta că avem o cofetărie minunată, robustă și complexă, care zăcea printre clătite cu Finetti și amandine din premix. În prezent, la Braserie pot fi savurate prăjituri după rețete vechi, care erau la ordinea zilei în restauranetle, braseriile și cofetăriile românești din perioada ante-comunistă. Așa cum erau atunci, dar cu ingredientele de astăzi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii