Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

(P) Leadershipul corectitudinii

Florinela Cîrstina este recunoscută la nivel internaţional datorită implementării cu succes a unor politici și bune practici medicale în ţări în curs de dezvoltare și în zone de război. Florinela a acceptat provocarea de a coordona echipe mobilizate în Afganistan, Irak, Somalia, Papua Noua Guinee sau Sierra Leone, în scopul de a răspunde situaţiilor de criză existente, reușind eroic să păstreze siguranţa angajaţilor companiei și să își salveze toţi pacienţii infectaţi cu Ebola din timpul epidemiei.
Florinela Cirstina (8)

Cum v-a influenţat premiul și participarea la Forbes Heroes?

Am fost onorată de invitaţie având în vedere că sunt un om fără experienţă de scenă. Vă mulţumesc încă o dată pentru șansa de a vorbi despre munca mea în zone mai puţin strălucitoare.

Cum aplicaţi în business profilul dumneavoastră de salvator?

Nu mă văd ca un salvator, experienţa anilor trecuţi m-a disciplinat și m-a învăţat cum să îmi aleg o echipă, cum să fiu întotdeauna atentă la nevoile echipei și, cum, împreună, să dăm 200% în orice situaţie. Dacă aș descrie într-un cuvânt ce aplic cel mai mult zi de zi, acel cuvânt este corectitudine!

De ce ați ales meseria de medic? De ce chirurg?

Orice copil visează la un moment dat să fie medic. Eu doar la asta am visat. De ce chirurg? Asta m-a atras și la asta eram eficientă. Au mai contat și rezultatul imediat, faptul că pacientul chirurgical mai mereu pleacă acasă pe picioare.

De ce aţi făcut trecerea către zona de management?

În anii în care le-am făcut ambele, mi-am dat seama că nu le pot da 100% celor două. A fost o trecere naturală spre management: când oamenii te urmează în situaţii periculoase vieţii, ești dator să îi aduci acasă!

Cum este omul Florinela Cîrstina? Dar profesionistul? Cum arată o zi din viaţa dumneavoastră?

Florinela este fiica, în primul rând, a unor oameni care au susţinut-o enorm, chiar și când erau în total dezacord cu deciziile ei. Fac cu aceeași pasiune shopping și gătit. Din haosul ordonat de acasă (cum îmi place mie să spun) pleacă la serviciu un om care de la 7 dimineaţa își împarte timpul între echipă, cifre, decizii, ședinţe. Spitalul îmi ocupă o bună parte din zi. O altă parte o dedic echipei de Calitate din Medicover. Iar partea cea mai ușoară a profesionistului este timpul petrecut cu Asociaţia Medicover, al cărei președinte sunt, în Programul ÎnCerc, dedicat prevenţiei diabetului zaharat de tip 2, deja prezent în două orașe: Cluj și Ploiești. Ziua mea se încheie cândva după 1 noaptea pentru că cea mai frumoasă parte a ei le este dedicată celor doi husky pe care îi ador, Max și Bellei. Deși năzdrăvani, îmi aduc acea bucăţică de liniște de care am nevoie.

Cum se împacă viaţa personală cu cea profesională? Cum vă încărcaţi „bateriile’’: ce hobby-uri aveţi?

Trebuie să se împace! Îmi place prea mult ceea ce fac, ca să cântăresc în plus sau în minus vreuna dintre ele. Cele două sunt un tot. Bateriile mi le încarc lângă cei dragi, când îmi dau jos pălăria de manager. Rar pot zice că stau, nu știu ce înseamnă să fiu pe un șezlong, la soare, cu orele. Este undeva în ADN agitaţia continuă. Mai nou gătesc (nu vă imaginaţi că zilnic). Anii în care am descoperit atâtea culturi culinare mi-au cultivat pasiunea pentru experiment.

Cum vă motivaţi echipele?

Prin puterea exemplului. Nu cer mai mult decât ofer, încerc să vin în întâmpinarea ideilor noi, cred că oamenii mă urmează pentru că nu doar cred în „Walk the talk’’, dar o și fac!

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii