FacebookTwitterLinkedIn

Cine este Doru Vîjîianu și care este povestea lui?

Sunt un om care face distincția între normalitatea bunului simț și normalitatea ritmului alert în care trăim. Mă consider un român autentic, ceva din spiritul lui Ion Creangă, născut într-un sătuc cu dealuri molcome din Moldova, ceva din neliniștea oltenească, absolvind liceul militar de la Craiova, o persoană ”cu rânduială”, prin lunga mea relație cu Clujul. Mă bucură o carte bună, îmi place tenisul și schiul. Îmi face plăcere să implic oamenii alături de mine, să contribuim cu idei și soluții și să ne bucurăm împreună de rezultate.

Povestea mea se bazează foarte mult pe devotamentul față de angajamente, atât în plan personal, cât și profesional. Este factorul principal care s-a reflectat și în Zipper, compania pe care o conduc din 2011, companie cu tradiție și o poveste cu ascensiune.

Care este povestea Zipper?

Descriptorul companiei noastre, un intreg conectat la tradiție, inspirat de viziune, reflectă esența Zipper. Începutul a fost in 1851, când s-a inființat Filiala Tipografiei de Stat din Viena în capitala de provincie austriacă, la acel moment Timișoara. Un lucru care ne-a bucurat a fost să descoperim că în același an Elias Howe primea brevetul de invenție pentru fermoar, zipper în limba engleză.

În 2004 au fost fondate Companiile GPV Mail Services și Tipo Direct, iar în 2011, prin fuziunea celor două companii a luat naștere Zipper, an în care noul brand a devenit scopul unei viziuni și a unei misiuni care inspiră o nouă abordare, o nouă filozofie în afaceri, un concept nou.

Misiunea Zipper de a optimiza și consolida fluxuri de date și documente este axul în jurul căruia am creat Zipper Works Autentic 360, un concept integrator de soluții și servicii de automatizare ce răspunde cerințelor și nevoilor clienților nostri.

De la an la an ne-am dezvoltat, am crescut cifra de afaceri și am înregistrat progrese datorită investițiilor realizate atât în plan tehnologic, cât și al dezvoltării resurselor umane.

Ați menționat viziunea în descrierea companiei. Ne oferiți câteva detalii?

Cred în responsabilitate față de scopul proiectelor și al sarcinilor pe care le avem, mai mult decât în ideea de roluri, în cultura organizațională bazată pe angajament și în viziune ca primul și cel mai important pas în transformare.

Viziunea Zipper este aceea de crea o companie puternică, recunoscută pentru profesionalism și experiență, preciată pentru calitatea, eficiența și caracterul inovativ al serviciilor de externalizare. O companie în care oamenii să lucreze în armonie.

Cum arată, așadar, o zi din viața lui Doru Vîjîianu?

Plină! Foarte plină!

Lucrurile importante și mai puțin importante, situațiile neprevăzute care deseori devin urgențe, sunt întâmplări la ordinea zilei. Fiecare zi cuprinde provocări și în același timp este surprinzătoare cu noi perspective, noi abordări.

În acest noian încerc să păstrez echilibrul între sine, social, viață de familie și profesie.

Care sunt provocările cu care se confruntă un director general?

Sunt multe provocări. Fară a ierarhiza, aș spune ritmul, ritmul foarte alert de lucru, termene limită specifice nouă românilor, schimbările de natură tehnologică, dar și cele de natură socială și politică, resursa umană, nevoia de eficientizare continuă.

Dați-ne un exemplu de provocare. Un proiect special?

Toate proiectele sunt importante și provocatoare pentru noi, toate sunt într-un anumit fel speciale. Clienții și calitatea serviilor oferite sunt permanenta noastră provocare.

Mă gândesc acum la finalizarea cu succes a celui mai mare proiect din domeniul bancar care implică peste peste 40 milioane de documente scanate, colectarea și validarea a peste 22 milioane de metadate și asamblarea lor într-o bază de date complexă.

În plan intern, pentru acest an și pentru anii următori accentul va fi pe eficientizare și dezvoltare organizațională, dezvoltarea de soluții și servicii noi, contiinuarea investițiilor în tehnologie și extinderea în țările limitrofe.

Cine sunt oamenii din echipa Zipper? Cum ați construit echipa Zipper?

Suntem o echipă numeroasă și împreună ne aducem cotribuția, zilnic. Echipa de Management este formată din: Adriana Rădulescu, Florin Boboc, Judit Fekete, Manuela Duca, Ema Pohrib.

Întregul are astăzi peste 200 colegi în cele două locații Cluj și București, întreg care, așa cum spunea Aristotel, reprezintă mai mult decât suma părților sale.

Cum am construit acestă echipă? Cooptând oameni ”vii”, cum îmi place să spun, care au credința ca se poate, ca ”mai bine” depinde de noi și mereu e loc de ”mai bine”, învățând unii de la ceilalți și înaintând umăr la umăr în proiectul și conceptul nostru comun.

Înseamnă că există un concept Zipper?

Este un concept integrator care răspunde prin soluții și servicii nevoilor de optimizare și consolidare a fluxurilor de date și documente dintr-o companie. Este “Autentic 360” pentru că integrează și administrează într-un mod natural datele și documentele dintr-o companie, de la intrare (INTO), în interior (INSIDE) și la ieșire (OUT) din companie.

Detaliez puțin:

INTO – Gestionare a intrărilor, procesare, inregistrare electronica a documentelor, conversie si validare de date și documente;

INSIDE – Generare, conversie / procesare, management și stocare de date și documente dar si arhivare fizica si arhivare electronica a documentelor în interiorul companiei;

OUT – Generare, procesare / conversie și comunicare / distribuție a ieșirilor de date și documente

Ce vă diferențiază de concurență sau alte companii de pe această piață?

Voi răspunde cu acele atribute prin care clienții ne caracterizează și ne recomandă:

flexibiliate, calitate, încredere, experiență, securitate.

Unde vedeți Zipper peste 5 ani?

Depășind 30 milioane de Euro cifra de afaceri în România. Leader de piață în domeniile în care activăm. Extinzând Zipper și conceptul nostru în minim trei țări din Europa de S-E.

Sunteți mândru de viața dumneavoastră din acest moment, anul 2017?

Mă detașez de mândrie și spun că îmi place să mă bucur de viață în plinătatea ei. Putem discuta mult pe această temă. Am multe momente de bucurie și de împlinire în fiecare zi, atât în plan personal, cât și profesional pe care le împart cu oamenii minunați din jurul meu.

Dar dumneavoastră ce veți face peste 5 ani?

Destinul nu depinde de noi. De noi depinde ”ce facem cu destinul nostru”.

Îmi propun să fiu un om mai bun în fiecare zi și să las ceva mai bun în urma mea.

Un mare om spunea ”La început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești”. Asta îmi doresc și acum și peste 5 ani să pot oferi din ceea ce sunt.