FacebookTwitterLinkedIn

Vin sărbătorile şi sunt atâtea ocazii pentru gesturi frumoase! Să cumperi o bijuteie cu diamant, pare o misiune simplă. Probabil că cei mai mulţi dintre noi Googălim câteva cuvinte cheie şi aşa începem aventura.

Avertizat de un amic păţit am evitat chestiile care nu îmi inspirau încredere: aşa-zişii bijutieri care nu fac decât să lucreze ori cu aur topit din alte bijuterii, ori cu cel de slabă calitate de 14 karate, în special de provenienţă turcească.

Prietenul meu din copilărie avusese mai multe experienţe neplăcute, darşi una grozavă care reuşise să spele tot istoricul trist. Se dusese la magazinul de pe Calea Victoriei al unuia dintre cei mai experimentati producători români de bijuterii cu diamante, şi unul dintre puţinii care ofera diamante certificate internaţional. Avea fotografia unui inel celebru şi vroia să-i facă un cadou iubitei lui. Nicidecum o replică, ci mai degrabă ceva asemănător care să se încadreze într-un buget acceptabil pentru un client din România. Rezultatul l-a uluit pur şi simplu. Inelul făcut pe Calea Victoriei era mai frumos decât cel original. Era o reinterpretare a unei piese care, în original, avea un preţ prohibitiv.

Evident că, după întâmplarea asta, Alin – omul cu care împărţeam batoanele în pauza mare – a răspândit, for free, printre cunoştinţe, experienţa lui cu FIRESQ, căci la ei mă voi referi şi eu.

Prima dată când mi-a spus am realizat că trecusem de zeci de ori pe lângă cocheta locaţie de pe Calea Victoriei. Însă acum, cel mai laîndemână mi-era netul.

Bijuterie-1

Am ales Diamante.ro fiindcă acolo este magazinul online unde găseşti bijuteriile cu diamante certificate internaţional, marca FIRESQ. Şi tot acolo am vazut că pe lângă ceea ce exista pe stoc, aveai şi posibilitatea de a-ţi configura inelul de logodnă după bugetul dorit, dar şi căexistă o secţiune de Design Personalizat, adică exact ceea ce imi povestise Alin că făcuse el: îţi poţi creea o bijuterie dupăinspiraţia ta sau…a altora.

Ideea este că am dat peste ceva serios. În stânga sus, am văzut scris cu verdenumele unei companii ,aşa cum văzusem la site-urile băncilor sau la celebrii Yahoo şi Google. M-am dumirit când am aflat că eram pe unicul site de bijuterii din România, integral securizat! Tare asta, nu?

Nu vă spun de modelele de bijuterii, fiindcă le puteţi vedea şi singuri. Dar nu mă pot abţine să nu remarc cee ce am aflat ulterior, anume că toate bijuteriile au design original şi sunt create de un designer român. Pentru asta bijutierii de la FIRESQ merită felicitaţi sincer.

Nu am vrut să abuzez de call-centerul gratuit dar să ştiţi că am stat cam 20 de minute la telefon cu un consultant de la Diamante.ro ca să mă conving că fac cea mai bună alegere. E destul de greu de descris în cuvinte experienţa. De ce? Pentru că eu nu am ştiut până acum o lună de zile că FIRESQ este un brand al unui producător român de bijuterii cu diamante! Poate că în acest domeniu este mai apreciată discreţia dar când ai cu ce să te lauzi ar fi bine să o şi faci, nu?