Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

(P) Documentarul “România Neîmblânzită” are premiera la Viasat Nature pe 1 septembrie

Viasat Nature va difuza în premieră România Neîmblânzită, un documentar dedicat frumuseții naturale a României și extraordinarei diversități a faunei sălbatice a țării noastre.
landscape_RO

Munți întinși, păduri seculare și vaste teritorii sălbatice oferă un habitat în care se dezvoltă nederanjate creaturi representative pentru fauna europeană.

De la coastele împădurite ale Munților Carpați, unde aleargă liberi urși, lupi și râși, la apele învolburate de vânt ale Deltei Dunării, unde pelicanii se înalță către cer.

România Neîmblânzită arată cum se adaptează fauna țării la anotimpuri și cum pădurea, în special, este crucială pentru existența acesteia.

Pădurile și terenurile României sunt printre ultimele fortărețe pentru fauna europeană. Dar toate acestea s-ar putea schimba. Ultimele zone sălbatice de pe continent sunt în pericol. Tăierile ilegale de lemn distrug încet pădurile seculare. Pescuitul și vânătoarea realizate haotic ar putea distruge specii întregi, prin alterarea permanentă a legăturii delicate pe care acestea o au cu mediul înconjurător.

Dar nu este totul pierdut. Pentru a aduce frumusețea țării pe ecrane, echipa România Neîmblânzită a lucrat intensiv cu ONG-uri, proiecte de refacere a faunei și parcuri naționale dedicate protecției și conservării comorilor naturale ale României.

Filmările au durat 12 luni și echipa de filmare a străbătut peste 80,000 de kilometri pentru realizarea documentarului. Printre locurile minunate pe care le-au filmat se numără Parcul Național Piatra Craiului, Delta Dunării, Munții Apuseni, Peștera Urșilor, Histria etc.

Filmul documentar este realizat de Tom Barton și narat de Mark Strong (Closer to the moon, Kingsman: Serviciul secret).

Urmăriți în premieră la Viasat Nature uimitorul documentar România Neîmblânzită, pe data de 1 septembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii