FacebookTwitterLinkedIn

De la albumul său de debut, „Eulogy For Evolution”, Ólafur Arnalds şi-a câştigat recunoaşterea la nivel mondial prin numeroasele sale turnee şi prin determinarea sa de a aduce în atenţia publicului o nouă abordare a sunetului. Producătorul, compozitorul şi multi-instrumentalistul Ólafur se inspiră din diferite surse, dar reuşeşte de fiecare dată să-şi păstreze sunetul original, recunoscut, apreciat şi iubit de oamenii din toată lumea. Compoziţiile sale, care îmbină muzica clasică, indie-pop, ambientală şi electronică, transcend o divizare trandiţională între domeniul clasic şi contemporan.

Pentru realizarea videoclipului „This Place Was A Shelter” artistul a lansat o provocare tuturor celor pasionaţi de această artă şi celor care apreciază muzica lui: realizarea videoclipului respectând un brief care a fost deschis spre interpretare. Videoclipul inspirat din dilema de a nu crede cu adevărat în viaţa de apoi, dar şi din dorinţa de a crede într-un loc mai bun.

 În total au fost înscrise 198 de creaţii, iar câştigătorii, Ádám Bedzsula şi Erik Kocsis din Ungaria, au fost anunţaţi în data de 25.05.2013.

“În valurile vieţii se poate muri într-un milion de moduri diferite. Furia, durerea, pierderea a ceva preţios ne pot face să ne scufundăm încet în oceanul de luptă. Dar există oare şi posibilitatea a milioane de renaşteri? Ei bine… dacă te duci în jos, în abisul tău, vei fi capabil să îţi găseşti drumul spre un nou suflu. Experienţele de pe parcursul vieţii ar putea reflecta o imagine de ansamblu care ne poate spune dacă există mântuire după moarte” – au declarat câştigătorii.

Cel mai recent album al artistului, „For Now I Am Winter” a fost lansat în luna februarie a acestui an şi extinde explorările muzicale anterioare ale artistului prin includerea unei orchestre filarmonice şi a unui solitst vocal. Aflat deja în turneul de promovare al albumului, Ólafur a avut un succes răsunător în Statele Unite, iar fanii acestuia s-au declarat extrem de mulţumiţi de prestaţia artistului pe reţelele de socializare ale acestuia.

 În România, concertul va avea loc în Bucureşti, pe 21 Noiembrie 2013, la sala ArCuB (Str. Batiște nr. 14), și face parte din ultima serie a turneului european din 2013. Biletele la concert, cu prețuri între 90 lei și 120 lei, sunt disponibile în rețeaua Eventim – online şi în magazinele Domo, Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti și Humanitas. Biletele se pot comanda și telefonic la nr. 1951.