Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

(P) Despre incluziune și diversitate la locul de muncă: Vocalio, aplicația care a câștigat Accessibility Hackathon, s-a lansat oficial

Kaufland este o companie orientată către oameni, iar echipa Needs Assistance, câștigătorii Accessibility Hackathon, poate facilita viețile acestora prin tehnologie. Fuziunea acestora a rezultat în aplicația Vocalio, un sprijin pentru persoanele cu deficiență de vorbire și de auz.
Vocalio-02

Accesibility Hackathon, una dintre multele inițiative Kaufland pentru incluziune și diversitate

Motivați de faptul că implicarea face diferența și că orice persoană are dreptul să se bucure de șanse egale și de o viață cât mai independentă, indiferent de dizabilitățile pe care le are, Kaufland România a lansat o provocare inedită pasionaților de IT, invitându-i pe aceștia să contribuie la crearea unor soluții care să ajute, în mod real, persoanele cu dizabilități la locul de muncă sau în procesul de aplicare.

Accessibility Hackathon a fost conceput ca o extensie a acțiunilor demarate de companie în ceea ce privește diversitatea, printre care se numără lansarea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), dotarea magazinelor cu echipamente special concepute pentru persoanele cu dizabilități sau trainingurile periodice organizate la nivel intern pentru integrarea noilor colegi în echipă. Până în prezent, peste 350 de persoane cu dizabilități s-au alăturat echipei și se bucură de un loc de muncă potrivit abilităților lor, de sprijinul colegilor și de o viață socială mai bună.

Echipa Needs Assistance, câștigătorii Accessibility Hackathon, a creat aplicația mobilă – Vocalio, cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor cu deficiență de vorbire și auz, ajutându-le astfel să comunice mai ușor cu cei din jur. Aplicația Vocalio are la bază furnizarea unor imagini sau expresii care transmit în mod vizual și auditiv ceea ce utilizatorul ar vrea să spună. Vocalio oferă funcționalitățile de transformare a textului în discurs și a discursului vorbit în text pentru a asigura un tempo cât mai natural discuției. Aplicația nu include reclame și este furnizată în întregime în mod gratuit utilizatorilor. Mare parte din componentele aplicației Vocalio pot fi folosite fără conexiune la internet, oferind astfel beneficiul de a putea fi utilizată oriunde și oricând.

”Accesibility Hackathon, organizat de Kaufland, a fost pentru noi contextul perfect pentru a începe să lucrăm la un proiect nou cu o misiune altruistă. Încă de la începutul competiției ne-am propus să realizăm o aplicație simplă care să fie gata de lansare și am reușit să îndeplinim acest obiectiv. Pe toată durata concursului, am încercat să fim cat mai organizați și să abordăm lucrurile iterativ. Am avut sesiuni în care am discutat și decis scopul aplicației, după care au urmat propunerile de design, dezvoltarea propriu-zisă și, bineînțeles, partea de testare și rezolvare de bug-uri. Ne-a ajutat foarte mult experiența comună din proiectele anterioare deoarece știm că ne putem baza unii pe alții.”, a declarat unul dintre membrii echipei Needs Assistance.

„Stă în puterea noastră ca angajatori să creăm premisele pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă o viață profesională în adevăratul sens al cuvântului, să se integreze în echipe și să fie recunoscute pentru valoarea pe care o aduc în companie.” a declarat Adina Teleucă, Employer Branding Coordinator, Kaufland România. „Tocmai de aceea, ne-am dorit să venim în sprijinul acestora, prin intermediul unei competiții în premieră pentru noi, prin care să găsim soluții inovatoare care să îi ajute în integrarea pe piața muncii.”, continuă aceasta.

Link descărcare aplicație: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vocalio.app

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii