Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

(P) Cum a decurs primul val de raportări Solvency II

Firma de consultanţă de management şi tehnologie BearingPoint a anunţat finalizarea cu succes a primului val de raportări Solvency II de către clienţii din diferite ţări europene.
Maciej_Piechocki-PR

Pentru o serie de companii, termenul limită al perioadei de pregătire a transmisiilor de date pentru Solvency II a fost 3 iunie 2015.

„Mulţumită programului software ABACUS-Solvency II, soluţia BearingPoint pentru raportări reglementate, clienţii au generat şi trimis cu succes rapoartele necesare către autorităţile de supraveghere naţionale din diferite ţări Europene”, arată reprezentanții BearingPoint.

Rapoartele au fost trimise către Banca Centrală a Irlandei, PRA în Marea Britanie, BaFin în Germania, IVASS în Italia, ACPR-Bank de France şi FMA în Austria.

„Suntem foarte mândri de feedback-ul pozitiv primit de la clienţi. Numărul de autorităţi de reglementare și bănci centrale europene cărora le furnizăm eficient date de înaltă calitate, pentru raportarea Solvency II în format XBRL, este nemaiîntâlnit. Începutul fazei productive de raportare este un punct de referință pentru noi și demonstrează că platforma noastră de software ABACUS/Solvency II este de ultimă generaţie în raportarea reglementată din domeniul asigurărilor”, declară Dr. Maciej Piechocki, Partener la BearingPoint.

Printre clienţii BearingPoint se află companii de asigurări internaționale mici, mijlocii şi mari, însumând peste 200 de entitaţi raportoare, aflate în 21 de ţări europene. De la lansarea produsului în 2011, BearingPoint ocupă un rol de top în raportarea Solvency II.

Soluţia BearingPoint de raportare pan-europeană oferă o serie de beneficii adiţionale pentru companiile de asigurări: consolidarea flexibilă de date în sisteme complexe de IT, funcţii de raportare reglementată de management şi reglementare, inclusiv în format XBRL, capacitatea de a lucra în mai multe limbi, precum şi o reţea de consultanţi specializaţi în raportarea Solvency II la nivel european.

ABACUS/Solvency II facilitează un proces de raportare end-to-end, ce poate fi auditat şi care se supune cerințelor Solvency II, de la validare de date, proces de sign-off şi transferul raportărilor cantitative şi calitative în format XBRL. Produsul se bazează pe platforma ABACUS dezvoltată de BearingPoint.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii