Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

(P) Car Troopers, o soluție de tip sharing economy pentru transportul urban

Tehnologia atinge noi etape în ceea ce privește optimizarea și simplificarea vieții: accesul la bunuri și servicii se redefinește, printr-un shift al trendurilor globale în privința raportării la proprietate. Unul în care bunurile personale nu mai sunt privite în termeni de statut social, ci dintr-o perspectivă pragmatică, prin prisma strictei utilități practice.
IMG_7750 copy[1]

Una dintre cele mai recente idei de aplicație, Car Troopers, își dorește să inoveze tocmai prin această perspectivă practică, soluții de luat în considerare pentru proprietarii de mașini, prin crearea unui sistem de car sharing, echivalentul auto al airbnb.

Car-sharing, ca formă de share economy

Car Troopers este o aplicație dezvoltată de clujenii de la Lola Tech, ca alternativă la sistemul clasic rent-a-car, prin care proprietarilor de mașini li se oferă posibilitatea de a face profit în perioada în care automobilul personal rămâne în parcare. Serviciul propus aduce o serie de avantaje atât pentru proprietarii mașinilor cât și pentru cei care își doresc să rezolve problema transportului pentru o perioadă determinată de timp.

Sharing economy este un concept modern prin care oamenii încep să se implice în schimburi monetizate de bunuri sau servicii, facilitându-și accesul la resurse prin interacțiune directă. Aceeași idee stă la baza dezvoltării Car Troopers. Sistemul e conceput astfel încât să ofere siguranță tuturor celor care doresc să participe.

Mașina personală ca sursă de profit

Proprietarii care se înregistrează pe Car Troopers își pot selecta personal clienții, printr-o serie de filtre disponibile și oferi mașina spre închiriere numai dacă se simt 100% confortabil cu oferta primită. Pe deasupra, își pot stabili propriile prețuri, în funcție de solicitări și intervalul orar de disponibilitate. Car Troopers va include, de asemenea, servicii de curățare și asigurare CASCO.


De cealaltă parte, toți cei care au nevoie săînchirieze o mașină ar trebui să știe că birocrația și programul limitativ 9-17 nu mai constituie impedimente. În privința prețurilor, acestea vor fi stabilite de proprietari și se vor autoregla în timp în funcție de nevoile pieței. Aplicația e foarte potrivită pentru persoanele care călătoresc și nu au un program stabil, deci se poate oferi cu ușurință mașina inclusiv străinilor care vizitează orașul pe o perioadă determinată.

Întregul proces se realizează printr-o aplicație ușor de folosit, care va permite deschiderea și închiderea mașinii pe baza unui cod. Aplicația va fi disponibilă atât pentru mobil cât și pentru web, va centraliza ofertele și va permite inițierea discuțiilor.

Mașina, un obiect mai mult util decât un simbol de statut social

Transformarea autoturismului într-un simplu obiect de utilitate începe să devină o idee care prinde în mai multe dintre statele Europei. În Finlanda a început deja un proiect de transformare a mașinii personale într-un bun comun. În acest context, dintr-un simbol de statut social, mașina se transformă într-un simplu obiect de utilitate.
  
Într-o țară ca România, aplicația Car Troopers este un pas spre soluții inovatoare, facilitând noi conexiuni între oameni, și direcționând dezbaterea publică spre zona de trafic și de educație. Dincolo de utilitatea practică, propunerea Car Troopers are o dimensiune socială inclusă în care proprietatea, bunurile personale sunt puse în comun și tratate cu respect, oferind totodată soluții la problemele cu care ne confruntăm.

Înscrie-te și tu în Car Troopers

Cei care completează formularul de pe Car Troopers – https://www.cartroopers.ro/ro/ -, vor avea un beneficiu de 50% la prima folosire a platformei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii