FacebookTwitterLinkedIn

Scurtă istorie

În perspectiva transformării digitale, unul dintre domeniile cel mai impactate o reprezintă și o va reprezenta digitalizarea profesiilor. Academia Te Fac Programator, alături de alte proiecte similare, se implică în mod continuu în tranziția către o societate românească digitală, formată din cetățeni mai conștienți de tehnologie, mai pregătiți pentru provocările și oportunitățile pe care aceasta  le va oferi muncii lor.

Proiectul Te Fac Programator a fost demarat în martie 2019, de către 4 ingineri și doctoranzi din cadrul unor facultăți de profil din București. Este vorba de Laur Neagu (cercetător, asistent  și bi-doctorand în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, București) , Ancuța Nicu (inginer și cu un masterat în Managementul Proiectelor Tehnice la Facultatea de Automatică și Calculatoare), Edi Cojocea (cercetător și doctorand în Machine Learning, alături de Laur), respectiv Ioana Vasile (inginer și manager de produse software în cadrul unor firme de renume din București).

Deși cu toții sunt tineri, în apropierea vârstei de 30 ani, experința acumulată de fiecare este o piatră de temelie a academiei, îmbinarea aptitudinilor fiecăruia fiind cheia succesului acestui proiect. Alături de ei, în decursul acestui an, 3 noi colegi li s-au alăturat, ingineri și doctori în Calculatoare, care au ajutat la scalarea acestui proiect la nivel național: Mihai-Ionuț Vîlcu, Viorel Stan, respectiv Gabi Guțu. Totodată, alte câteva zeci de parteneri sau colaboratori au sprijinit academia de-a lungul acestui an, în redactare, modificări de curriculă, sugestii și întâlniri extra cu studenții academiei, inima proiectului fiind practic formată din persoane din Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Înoată sau ..?

Evident, ca în orice business, Academia Te Fac Programator își dorește să aibă cursanți, participanți mulțumiți. Există totuși un „dar”. Mulțumirea cursanților trebuie să fie corelată cu mulțumirea partenerilor din mediul de afaceri. Programul principal al academiei, denumit „Devin programator”, include un an de pregătire temeinică în domeniul programării, încă de la primii pași în programare, până la noțiuni avansate. De-a lungul acestui an, se face trecerea prin mai bine de 10 tehnologii folosite de companiile de profil, respectiv se prezintă detaliat cele mai importante paradigme de programare.

La intrarea în acest program, toți cursanții sunt atențioanți asupra faptului că un factor este esențial în finalizarea cu succes a acestor 12 luni de programare: perseverența.  Doar cei mai buni și muncitori vor reuși. La fiecare 6 săptămâni, sunt examinări de progres care măsoară dezvoltarea fiecărui student. În fiecare săptămână, sunt întâlniri de câte 4 ore, alături de un mentor tehnic, în care se prezintă informații teoretice și apoi acestea sunt aplicate. Pe lângă cele 4 ore petrecute împreună, un minim de alte 4 ore trebuie implicate săptămânal pentru a reuși.

Academia Te Fac Programator oferă cadrul, cât și suportul continuu, respectiv o comunitate în care învățarea să fie ghidată și cât mai facilă.

Devin programator, într-un an

Programul „Devin Programator” este compus din 4 module, fiecare cu o durată de 3 luni de zile. La finalul fiecărui modul, are loc un examen de promovare, ce reprezintă un pașaport de acces spre următorul modul.

Fiecare modul are încărcătura lui, și rolul specific în ansamblul programului. Pentru oamenii care nu au experiență în programare, dar își doresc o reconversie profesională, recomandarea este începerea cu Modulul 1 – Fundamentele Programării.

Luând în considerare situația actuală COVID-19, costul modulelor academiei este următorul: Modulul 1, respectiv Modulul 2 – 1000 lei, pentru cele 3 luni de studiu (cu posibilitate de plată eșalonată); Modulul 3, respectiv Modulul 4 – costul de 1200 lei pentru 3 luni de studio (cu posiblitate de plată eșalonată).

Două noi clase pentru începători, Modulul 1, sunt programate să înceapă foarte curând, din 9 mai (sâmbăta, de la 10:00-14:30), respectiv din 25 mai (lunea și miercurea, de la 18:30-20:30). Costul celor 3 luni de studiu este 1000 lei.

Aceste clase se desfășoară în format videoconferință, online, alături de colegii de grupă și mentorul tehnic. La depășirea acestei situații, dorința academiei este de mutare a acestor clase în format fizic (la fel ca și clasele existente), prin îmbinarea studenților participanți bazat pe proximitate, la locațiile partenere din București, Pitești, Ploiești, respectiv Iași, pe formatul dinainte de COVID-19. Detalii la: https://te-fac-programator.ro/, sau la adresele de email admin@te-fac-programator.ro, info@te-fac.programator.ro, respectiv la numărul de telefon (+4)0744.544.560. Pentru înscrieri, puteți accesa adresa: https://te-fac-programator.ro/enrollment.html.

Timpul liber poate fi folosit constructiv perioada aceasta pentru a învăța lucruri noi și a realiza o pivotare în carieră. La finalul celor 12 luni de programare, studenții sunt sprijiniți de către trainerii noștri în găsirea primului job de programator, primele discuții fiind cu partenerii din mediul de afaceri.

Academia, o poveste de succes

În acest an de activitate, academia Te Fac Programator a devenit un brand în piața de reconversie profesională. Până în prezent, aproximativ 200 studenți au trecut pragul ei, dintre care mare parte dintre aceștia au fost din București și Pitești.

La început de lună mai 2020, academia are înrolați și activi puțin peste 100 de studenți în clasele din țară, 80 de noi studenți așteaptă începerea claselor offline din București, Ploiești și Pitești, iar alți 30 așteaptă începerea noilor clase remote din țară.

Construirea de parteneriate cu mediul de afaceri este un element cheie în dezvoltarea academiei iar, până în prezent, firme importante de tehnologie s-au alăturat și sprijnă constant proiectul. Academia, pe lângă oferirea de candidați pentru companiile partenere, sprijină firmele prin workshop-uri dedicate pe tehnologii, prezentări pe diverse teme tehnice, respectiv alte soluții de colaborare particularizate nevoilor lor.

Mai multe despre acestea se pot citi aici: https://www.forbes.ro/laur-neagu-chief-executive-officer-te-fac-programator-161041. Pentru discuții legate de potențiale parteneriate, trimiteți un email la admin@te-fac-programator.ro sau la numărul de telefon (+4)0729.090.168.

Proiect este finanțat din fonduri europene prin intermediul proiectului BizPro, identificator proiect 105308