Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Ovidiu Turcu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ovidiu Turcu Avere: 16-17 milioane de euro Varsta: 61 de ani Resedinta: Cluj Domeniu/Companie: Auto, imobiliare,producție  

Omul de afaceri Ovidiu Turcu este dealer auto pentru o serie de mărci de maşini, precum Dacia, Renault, Nissan, Alfa Romeo, Fiat, Lancia şi SsangYong. Spre deosebire de alţi mari afacerişti din Cluj precum Horia Ciorcilă sau Dorel Goia, care au investit în Astral Telecom, Turcu a preferit domeniul auto. Un sector afectat puternic de criză pe fondul scăderii puterii de cumpărare şi implicit a cererii de autovehicule noi, din cauza crizei financiare.

Omul de afaceri a intrat în acest domeniu în 1993, iar trei ani mai târziu s-a lansat în real estate, construind mai multe proiecte de locuinţe în Cluj-Napoca. Principala sa firmă este Dacia Service Cluj Feleac, companie membră a OTC Group şi dealer local Dacia, cu o cifră de afaceri de circa 6 milioane de euro în 2010. În ultimii doi ani, Turcu a recurs la disponibilizări şi a încetinit planurile de extindere în Dej şi Cluj, unde are o serie terenuri. Ovidiu Turcu este unul dintre câştigătorii Galei Premiilor de Business Cluj 2011 de la Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB), ca reprezentant local al Automobile Dacia. În fiecare an, UBB premiază cele mai importante 10 personalităţi ale vieţii economice şi sociale din Transilvania. Ovidiu Turcu este cunoscut în Transilvania pentru actele sale caritabile, el fiind răsplătit cu distincţia bisericească „Crucea Transilvaniei“, pentru sprijinirea activităţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului, Vadului şi Feleacului.

Vezi care era averea lui Ovidiu Turcu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii