FacebookTwitterLinkedIn

Fly Romania va opera pe trei aeroporturi din România (Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara și Aeroportul Delta Dunării din Tulcea) şi în şase destinații din Italia, Spania, Germania și Turcia. În Italia de pildă, avioanele Fly vor zbura la Bergamo (cu plecare din Tulcea), Genova (cu plecare din Bucureşti) şi Verona, în Spania la Barcelona (cu plecare din Timişoara şi București), în Germania la Frankfurt (Bucureşti şi Tulcea).

Pe lângă destinaţiile clasice, cum este Bucureşti-Timişoara, vor exista şi unele sezoniere, precum București – Antalya, operațională din iunie. Compania poartă deja „discuții avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinații, atât interne, cât și internaționale”, după cum a precizat Cătălin Buțu, director general Ten Airways, companie controlată tot de Tender. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip MD-82 și MD-83 aparținând Ten Airways. Printre companiile aeriene care utilizează sau au utilizat acest tip de aeronave se numără Swissair, Austrian Airlines, Alitalia, Delta sau American Airlines.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69,90 euro/zbor pentru București – Timișoara și 49,90 euro/zbor pentru București – Tulcea, în vreme ce pe rutele internaționale, prețurile pornesc de la 29,90 de euro/zbor. În aceste tarife sunt incluse un bagaj de cabină de maxim 7 kg și unul de cală de cel mult 20 kg, dar și servicii de catering la bord.  Directorul general Ten Airways nu plasează compania in rândul operatorilor low cost, ci intermediar  și estimează un total de 100.000 de pasageri pentru primul an de operare. Ovidiu Tender, proprietarul Ten Airways, consideră, de altfel, că Fly Romania nu va concura cu alte companii, ci cu transportul rutier, în cazul destinațiilor interne.

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc, care și-a început activitatea în 2010, fiind deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender. Până în prezent, a operat în sistem charter și wet lease, ceea ce presupune închirierea aeronavei cu tot cu echipaj și celelalte servicii pentru a opera în numele unei alte companii. Printre clienții Ten Airways se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Royal Maroc, Air Mediterrannee  sau Blue Panorama, în sistem wet lease, respectiv Perfect Tour și Paralela 45 în sistem charter.

Miliardarul Ovidiu Tender are o avere estimată la 400 de mil. de euro, conform ultimei ediții a topului Forbes 500 și se află pe locul 8 în același top.