FacebookTwitterLinkedIn

Ovidiu Șandor, fondator Mulberry Development, Felix Pătrășcanu, fondator FAN Courier și Mihai Logofătu, fondator și CFO BITTNET Systems, au discutat în cadrul întânirii cu numărul 14 din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent despre cum va arăta economia României post-pandemie, ce schimbări vor avea loc la nivel de business, dar și despre digitalizarea României.

Unul dintre aspectele discutate cu Ovidiu Șandor, fondatorul Mulberry Development, este telemunca, iar acesta spune că: “Eu cred că vom reveni la birou. Cred că va exista această combinație de muncă-acasă și muncă-birou. Cred că vom vedea suprafețe de 20 de metri pătrați per angajat. Cred că vom vedea spații mai atent delimitate și mai bine controlate din punct de vedere al aerisirii, vom vedea open space-uri. Cred că va fi o perioadă în care firmele vor trebui să redefinească ce înseamnă birou”. Restul declarațiilor le puteți accesa aici.

Felix Pătrășcanu, fondator FAN Courier povestește despre criza actuală și care a fost impactul asupra business-ului pe care îl conduce. “De obicei crizele sunt anunțate cumva de niște indicatori economici pe care îi prevezi. Această dublă criză ne-a prins pe nepregătite și s-a întâmplat de azi pe mâine să ne închidem business-urile. Noi cu logistica am rămas în picioare. Ăsta a fost pur și simplu un noroc. “Fight-ul” nostru important a fost să ne liniștim curierii si să rămână la muncă. De fapt, am căutat să văd cum putem duce lucrurile mai departe și făcându-ne planuri. Am trecut peste criza din 2008-2010 făcând niște scenarii”. Continuarea o puteți accesa aici.

Mihai Logofătu, fondator și CFO BITTNET Systems, este de părere că “Industria de IT a fost favorizată de această situație. Mai degrabă a ajutat la accelerarea unor trenduri pe care le vedeam, ce pot fi puse sub o umbrelă a digitalizării, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat“.  Aflați aici ce a mai declarat Mihai Logofătu.