Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Ovidiu Șandor, fondatorul Mulberry Development, a fost numit Consul Onorific al Regatului Belgiei la Timișoara

Primul Consulat Onorific al Regatului Belgiei în România se deschide la Timișoara. Noul Consul Onorific este Ovidiu Șandor, dezvoltatorul unor proiecte majore de reconversie urbană, precum City Business Centre sau cartierul ISHO din zona centrală a orașului.
Ovidiu-Sandor

Ovidiu Șandor este fondatorul Mulberry Development și unul dintre pionierii dezvoltărilor imobiliare din piețele secundare. De numele acestuia se leagă și primele birouri moderne din Timișoara. Mulberry Development dezvoltă în prezent proiectul multifuncțional ISHO în Timișoara, care implică o investiție totală estimată la 130 milioane de euro și constă într-o clădire de birouri, un hotel Radisson Blu și un complex rezidențial cu 1.000 de apartamente.

Consulatul onorific de la Timișoara va face parte integrantă din rețeaua belgiană din România și are scopul de a oferi asistență consulară cetățenilor belgieni și de a dezvolta relații economice și culturale între cele două țări. Noul consulat onorific își propune, de asemenea, să contribuie activ la consolidarea coeziunii și cunoașterii reciproce”, a declarat Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Benoit.

Consulul onorific al Belgiei la Timișoara, Ovidiu Șandor, își dorește ca noua prezență consulară să se axeze îndeosebi pe colaborarea la nivel economic și cultural.

Există un număr important de actori economici belgieni prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică. Consulatul își propune să dezvolte si colaborarea la nivel artistic, cultural sau academic. Timișorenii au manifestat dintotdeauna simpatie față de Belgia și valorile pe care le reprezintă această țară, membru fondator al Uniunii Europene, model de diversitate și promovare a valorilor europene”, precizează  Ovidiu Șandor.

Consultatul Onorific al Regatului Belgiei de la Timișoara va deservi județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Timisoara are în acest moment 3 misiuni consulare (Germania, Italia și Serbia) și 15 consulate onorifice – Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia și Belgia.

De asemenea și Dominic Fritz, Primarul Timișoarei, își exprimă susținerea față de demersul Ambasadei Belgiei.

Consulatul onorific al Regatului Belgiei la Timișoara se ȋnscrie ȋn firescul deschiderii spre valorile europene, trăsătură specifică timișorenilor dintotdeauna. Istoria legăturii dintre România și Belgia are aproape două veacuri, primul consulat belgian în România datând din 1838”, a declarat Dominic Fritz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii