Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Ovidiu Șandor, fondator Mulberry Development: „Este o vară în care antreprenorul nu-și poate permite o lună de vacanță”

Vara lui 2020 este „o vară activă” în care majoritatea antreprenorilor mai degrabă încearcă să țină pasul cu modificările care apar de la zi la zi în mediul de afaceri local. Este o perioadă care necesită mult mai multă forță și mult mai multă implicare din partea managementului fiecărei companii.
 aboneaza-te
Ovidiu-Sandor

Este radiografia acestei veri realizată de către Ovidiu Șandor, fondatorul Mulberry Development în seria emisiunilor Forbes România – reINVENTAREA României. Potrivit acestuia, este perioada în care fiecare antreprenor trăiește un scenariu foarte fluid legat de evoluția lucrurilor din punct de vedere sanitar, cât și din cel economic, motive pentru care consideră că un antreprenor nu-și permite să plece o lună în vacanță.

„Cred că este o vară activă, în care mai degrabă construim planuri, punem la punct scenarii și ajustăm din mers business-urile noastre…și da, facem anumite întreruperi ca să avem totuși momente de respiro. Pe de altă parte, știți cum e un antreprenor: își ia energia din ceea ce face. Deci cred că mulți antreprenori se încarcă din activitate în perioada aceasta, dar asta nu înseamnă că nu avem nevoie de pauză”, a punctat Ovidiu Șandor, fondatorul Mulberry.

Pentru că trăim multe momente pline de incertitudine, Ovidiu Șandor a recunoscut faptul că vara aceasta a renunțat la o vacanță peste hotare, însă s-a reorientat cu mare plăcere către turismul autohton. „Este o foarte bună ocazie să redescoperim mai atent și țara pe care o avem, înainte călătoream cu plăcere în țară, mai ales în zona Transilvaniei. Da, cred că e un context foarte bun în care să ne reîntoarcem la origini. Este util să ne conectăm un pic cu o parte din amintirile din copilărie, cu gustul gemului de la bunica, cu pădurea în care ne petreceam toate vacanțele de vară când eram copii. În plus, astfel de mini-vacanțe realizate în weekend-uri și nu numai vor ajuta antreprenorii locali, mai ales pe cei din zonele rurale care duc lipsă de activitate economică în aceste momente”.

La capitolul „pasiuni”, nu este o noutate faptul că fondatorul Mulberry Development este un adevărat iubitor de artă contemporană. „Am început să fiu colecționar de artă veche când aveam douăzeci și ceva de ani, mai mult din curiozitate. Și mi-au atras atenția hărțile vechi care pentru mine reprezintă o combinație interesantă de geografie, istorie și artă, pentru că multe dintre ele au și niște calități artistice speciale și cred că pentru mine acest lucru a fost foarte important la acea vreme căci, la școală în perioada comunismului mi s-a servit o variantă de istorie. Este adevărat că privind niște hărți vechi, nu găsești răspunsuri, în schimb ele îți deschid foarte multe noi întrebări legate de istorie”.

Ovidiu Șandor a ținut să precizeze că pentru el arta contemporană este precum o lentilă aparte prin care privește lumea, ba mai mult, îl ajută să ofere alte valențe antreprenoriatului pe care-l practică.

„Un artist se uită la tot ce ne înconjoară și privește toate problematicile zilei dintr-o altă perspectivă decât un antreprenor. Și mie-mi place să văd lucrurile și din alte unghiuri decât din cele de antreprenor, iar această pasiune îmi dezvoltă astfel de calități”.

Totodată, fondator Mulberry Development a explicat că un colecționar de artă are și o particularitate aparte: „arta este unul dintre puținele locuri în care poți mânca prăjitura, bucurându-te în continuare de existența ei, adică cumperi aceste lucrări și te poți bucura de ele zilnic dacă le ai în casă sau la birou. Zi de zi te vor încărca cu lucruri pozitive”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii