Cautare
, Staff

Energie |
|

Ovidiu Irimieș, director general Oscar Dowstream: Vrem să vindem 800.000 de tone de produse petroliere în următorii ani

În ultimii patru ani, Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din România, business deținut de antreprenorul român Alin Niculae, a investit 30 de milioane de euro în logistică, cisterne și depozite, a spus Ovidiu Irimieș, directorul general al companiei.
Pic Ovidiu 2

De altfel, fără a avansa cifre concrete, Irimieș spune că anul acesta sunt programate investiții pentru extinderea depozitelor companiei existente la Zădăreni (Arad), Roman (Piatra Neamț) și Șercaia (Brașov), iar anul viitor depozitul din Craiova (Dolj) va trece printr-un program de modernizare și retehnologizare completă.

În afară de aceste depozite, Oscar Downstream mai deține și altele la Ocna Mureș (Alba), Fundulea (Ilfov) și Constanța.

Conform datelor raportate la Ministerul de Finanțe, în 2017, Oscar a înregistrat o cifră de afaceri de 2 miliarde de lei, în creștere cu 17% față de anul precedent, în timp ce profitul a fost de 74 de milioane de lei.

“Prețul produselor petroliere a scăzut, datele de la Finanțe nu sunt suficiente, arată o imagine distorsionată, volumul de vânzări în tone sau în litri a fost în creștere anual, în ultimii 7 ani. Noi ne propunem o țintă de vânzări de 800.000 de tone de produse petroliere în următorii ani”, a spus Ovidiu Irimieș.


Compania se va concentra anul acesta pe intrarea în retail prin construirea unor benzinării proprii de la zero, sub brandul Oscar.

“Noutatea de anul acesta este intrarea în retail, avem stațiile partenere care deja au început să apară, vrem să extindem numărul și să trecem la nivelul următor: vrem să construim stații proprii, de la zero.  Primele stații vor apărea operațional de anul viitor, ceea ce înseamnă că noi în ultimii doi ani am muncit la acest proiect, la arhitectură, concept, acum suntem în faza de proiect tehnic și autorizare, pentru primele trei stații care vor fi stațiile pilot, sub brandul Oscar. Anul viitor vom tăia panglica”, a adăugat directorul general al Oscar Downstream. Acesta s-a alaturat companiei în calitate de director general, începând cu luna iulie 2016.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii