Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ovidiu Iacob Turcu

Ovidiu Turcu.jpg
Avere: 24-25 milioane de euro Vârstă: 60 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: Auto, imobiliar, producţie

Compania Secpral Pro Instalaţii (import şi distribuţie materiale de instalaţii), fondată şi condusă de Erika Hristea din Cluj, este una dintre cele mai dinamice firme din domeniu. Cu activitate într-o industrie dominată de bărbaţi, Elisabeta Erika Hristea a stabilit relaţii de parteneriat cu producători din Centrul şi Vestul Europei de peste zece ani de zile şi vinde în sistem angro cele mai noi materiale şi tehnologii din domeniul instalaţiilor. Antreprenoarea a gândit iniţial o activitate regională, primele depozite (pe terenuri proprii) fiind deschise în Cluj Napoca şi Sibiu.

Pentru o distribuţie în zona de sud a ţării, extinderea în Capitală a fost un pas logic. În 2008, Secpral Pro Instalaţii a inaugurat o nouă clădire de birouri (1.000 metri pătraţi), cu showroom şi sală de cursuri şi un nou depozit (8.400 metri pătraţi) în Bucureşti, valoarea investiţiei ridicându-se la peste patru milioane de euro. Primul depozit din Capitală a fost deschis în anul 2002. Compania a avut şi în 2007 şi 2008 un profit similar, de aproximativ patru milioane de euro. În 2009 societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 27,4 milioane de euro şi un profit brut de 1,76 milioane de euro.

La ieşirea din Cluj, pe strada Câmpia Turzii nr. 253-255, se găsesc sediile dealerilor auto Dacia, Renault, Nissan şi Alfa Romeo şi un service aflat încă din 1993 acolo. Toate acestea, grupate sub umbrela OTC Group, aparţin lui Ovidiu Turcu, proprietar pe terenurile, dar şi pe clădirile care găzduiesc aceste reprezentanţe. Vizavi de acestea (tot pe Calea Turzii) funcţionează firma Ascet, cu acţionariat Ovidiu (printr-o firmă a sa) şi Carmen Turcu, care comercializează mărcile Fiat, Lancia şi Ssang Yong. 

Dacia Service Cluj Feleac, companie membră a OTC Group şi dealer local Dacia, a avut în 2009 afaceri în scădere cu trei milioane de euro faţă de 2008, ajungând la 6,4 milioane de euro. Turcu se aştepta la rezultate proaste pe 2009. De aceea a trebuit să-şi ia măsuri de siguranţă, să stopeze eventualele extinderi de service-uri (deşi terenurile din Dej şi Cluj sunt de mult cumpărate), să reducă personalul şi cheltuielile din firme.

Ovidiu Turcu a absolvit Institutul Politehnic, secţia Mecanică, şi şi-a dorit de mic să devină inginer auto. De când a terminat facultatea, a avut un singur loc de muncă, tot într-un service, cunoscând astăzi toate implicaţiile și amănuntele meseriei de mecanic sau inginer auto. În 1993 a fost acţionarul primei companii privatizate din domeniul auto.

Din februarie până în decembrie același an, prin trei majorări succesive de capital şi cumpărări de acţiuni de la ceilalţi investitori, Turcu a devenit acţionar majoritar al Dacia Service Cluj Feleac. Omul de afaceri mai deţine firmele „Astraauto“ (comerţ de maşini), „Autoveneţia“ (dealer pentru Fiat  şi Alfa Romeo), „Ro Trucks“ (firma care vinde camioane Renault). Ovidiu Turcu are investiţii şi în alte domenii. Deţine prin Dacia Service Cluj Feleac, 98,47% din compania Mucart, fosta fabrică de carton.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii