Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Ovidiu Costea

Ovidiu Costea.jpg
Avere: 12 milioane de euro Vârstă: 42 de ani Reşedinţă: Covasna Domenii: Turism, agricultură, imobiliar

A intrat în afaceri în judeţul Covasna, la scurt timp după Revoluţie. Primul business a fost o carmangerie pe care a deschis-o împreună cu amicul său, Staicu Olteanu. Cum vânzările creşteau de la o zi la alta, a continuat să investească în acest domeniu şi a înfiinţat o nouă firmă, specializată în conservele de carne şi pateul de ficat, la mare căutare în anii ’90. Aşa a luat naştere brandul Ardealul, care le-a atras atenţia norvegienilor de la Orkla. În 2005, gigantul scandinav a cumpărat fabrica Ardealul pentru o sumă pe care nu au făcut-o publică nici până în ziua de azi.

Costea nu avea de gând să se retragă din afaceri şi să cheltuie banii primiţi an după an, aşa că a căutat oportunităţi de a investi. A concesionat o suprafaţă importantă de teren în oraşul Covasna şi a început construcţia celui mai luxos hotel din regiune. În momentul de faţă, Hotel Clermont este cotat la patru stele şi reprezintă cel mai important business al omului de afaceri. Concurenţa devine însă tot mai strânsă, iar unul dintre rivalii din zonă este Hotel Best Western din Balvanyos, aparţinând miliardarilor Ferenc Hegedus şi Lorand Szarvadi. Pe lângă hotel, Costea a investit şi în imobiliare de-a lungul timpului, iar în momentul de faţă deţine suprafeţe importante de teren agricol, dar şi intravilan, în judeţele Covasna şi Braşov.

După vânzarea Ardealul, Ovidiu Costea nu s-a detaşat total de industria alimentară. A dezvoltat o fermă pe un teren care a aparţinut fostului CAP, iar în momentul de faţă are în jur de 100 de vaci. O parte din producţia de lapte merge către Danone, iar restul îl foloseşte la propriul hotel. Plănuieşte ca în viitorul apropiat să îşi lanseze propriul brand de lactate şi de ce nu, să egaleze succesul răsunător pe care l-a avut cu „Ardealul“.

Atunci când nu se ocupă de hotel sau de ferma de vaci, Costea preferă să plece împreună cu familia la schi în Austria. Consideră că timpul liber este esenţial pentru sănătate şi nu îi înţelege pe cei care nu îşi alocă timp pentru propriile plăceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii