Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Ovidiu Ciocodeică

Avere: 8-9 milioane de euro Vârstă: 38 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Distribuţie carburanţi, consultanţă

Compania Planoil, la care Ciocodeică este acţionar cu 100% din acţiuni, a încheiat anul 2009 cu un uşor avans faţă de 2008. Specializată în distribuţia de carburanţi, Planoil a avut afaceri de aproape 120 de milioane euro şi un profit în scădere faţă de anul precedent. Tot distribuţie de carburanţi face Ciocodeică şi pe firma Planoil Industries, din care deţine 50% din acţiuni. Pe această firmă afacerile au scăzut cu mai mult de jumătate faţă de 2008, de la 84 milioane de euro la 34 milioane de euro.

Societatea distribuie motorină şi benzină către consumatorii finali persoane juridice (clienţi en-gros). La vremea demarării afacerii, Ovidiu Ciocodeică distribuia prin compania Planoil produse petroliere pentru clienţii care cumpărau en-gros nu doar de la partenerul Lukoil, dar şi de la ceilalţi jucători de pe piaţă. Ciocodeică a grupat activitatea de comercializare angro a carburanţilor în Planoil Industries. Principalii competitori pe acest segment sunt Petrom, Rompetrol Downstream, Unicom Holding şi Oscar Downstream.

Printre clienţi se numără Izometal, compa-nie care comercializează produse feroase şi neferoase şi materiale pentru construcţii,
D.S. Tofan, comerciant de anvelope pentru autoturisme, precum şi firma de construcţii Prescon Braşov.

Piaţa distribuţiei angro de carburanţi, după o ascensiune puternică în 2007 şi 2008, s-a aflat în 2009 într-un declin accentuat, întrucât principalii clienţi sunt constructori, transportatori sau industriaşi, categorii care se află în topul victimelor crizei economice. La acestea se adaugă prăbuşirea preţurilor produselor petroliere cu peste 50% faţă de anul precedent.

Cum industria nu dă semne de revenire mai devreme de primăvara anului viitor, petroliştii independenţi din marile grupuri internaţionale se aşteaptă la un recul de peste 30% al vânzărilor la nivelul acestui an. Ovidiu Ciocodeică mai este, conform Registrului Comerţului, acţionar la alte două firme, respectiv C&Boil Total şi Kept Company.

Antreprenorul din Bucureşti este ajutat în afaceri de fratele său, Ionuţ Ciocodeică, care ocupă funcţia de director. Numărul angajaţilor companiei s-a dublat în 2009 ajungând la 21 de persoane faţă de zece angajaţi în 2008. Despre Ovidiu Ciocodeică nu se ştie nimic privind
viaţa personală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii