Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ovidiu Ciocodeică – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ovidiu Ciocodeică Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 39 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Distribuție de carburanți  

Companiile de distribuţia carburanţilor deţinute de Ovidiu Ciocodeică – Planoil şi Planoil Industries – au avut o evoluţie spectaculoasă a cifrelor de afaceri anul trecut. Planoil a înregistrat o majorare a cifrei de afaceri cu 70%, până la 176 de milioane de euro, profitul tinzând spre un milion de euro, faţă de doar 400.000 de euro, în urmă cu un an.

La cea de a doua companie la care deţine 50% dintre acţiuni, cifra de afaceri a crescut de trei ori, de la 33,8 milioane de euro în 2009, la 106 milioane de euro în 2010. Compania Planoil activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi en-gros, clienţii finali fiind societăţi comerciale. În anul 2001, când Liviu Ciocodeică a înfiinţat compania, aprovizionarea era efectuată de la mai multe companii petroliere. Ulterior, distribuţia s-a axat exclusiv pe produsele livrate de Lukoil, ceea ce s-a dovedit o măsură excelentă de marketing. Creşterea spectaculoasă a avut loc pe o piaţă unde concurează cu companii mari, precum Petrom, Rompetrol Downstream, Unicom Holding şi Oscar Downstream. Rezultatele sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât piaţa de carburanţi a scăzut în 2010 cu aproximativ 10%. Iar printre clienţii Planoil se numărau societăţi de construcţii şi de logistică care au avut o scădere puternică a activităţii.

Vezi care era averea lui Ovidiu Ciocodeică în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii