Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Ovidiu Bucătaru, CFO Grup Șerban Holding: „Ce avem noi de făcut acum împreună cu autoritățile, este de a scrie proiecte”

Grup Șerban este la bază o afacere de familie, care însă de-a lungul timpului a devenit un jucător cu renume pe piața agricolă autohtonă. Lui Ovidiu Bucătaru, CFO Grup Șerban Holding îi place să o numească mai degrabă „cel mai pozitiv fermier din zona Moldovei”, deoarece grupul nu încetează să creadă în puterea investițiilor, mai ales în acest sector, indiferent de perioadele pe care le traversează mediul de afaceri.
Ovidiu Bucataru

„Grup Șerban este poate cel mai pozitiv fermier din zona Moldovei, lucru demonstrat de investițiile pe care le-am făcut în ultimele șase luni. Practic, toate provocările care au apărut încă de la începutul anului: seceta pedologică, pandemia, nu au făcut altceva decât să ne împingă să luăm deciziile într-un ritm cât mai rapid”, a declarat Ovidiu Bucătaru, CFO Grup Șerban Holding în cadrul unei noi ediții reINVENTAREA României.

Potrivit acestuia, toți jucătorii care activează în sectorul agricol au parte în aceste momente de oportunități de creștere. „Noi am făcut pași buni în zona de oleaginoase, adică peste 30% din producția de floarea-soarelui din Europa, de asemenea, am realizat un pas extraordinar în ceea ce privește producția de porumb, peste 30% din producția din Europa. Iar ceea ce ne rămâne de făcut, nouă, agricultorilor împreună cu autoritățile este de a scrie proiecte”.

Ovidiu Bucătaru, CFO Grup Șerban Holding a reamintit în cadrul emisiunii reINVENTAREA României faptul că în primele șase luni ale lui 2020, Grup Șerban s-a ocupat de operaționalizarea unui UAI, oferind o suprafață de 600 de hectare de teren irigabil.

„E clar că fără investiții de miliarde de euro în infrastructura primară de irigații nu avem nicio șansă să dezvoltăm acest sector. La noi, capitalizarea agriculturii nu a existat, iar pasul următor va trebui făcut braț la braț cu autoritățile. Statul să se ocupe de partea de infrastructură primară, UAI-ul de partea de infrastructură secundară, iar noi să investim în continuare cu suportul finanțatorilor”, explică Ovidiu Bucătaru, care a recunoscut că nu este tocmai ușor să te înhami la astfel de investiții, pentru că acestea se amortizează și aduc plus valoare într-o perioadă lungă de timp, aproximativ zece ani.

CFO Grup Șerban Holding consideră că cea mai mare provocare cu care se confruntă în acest moment este de a aduce specialiși în domeniul agricol. „Este mare nevoie de educarea fermierului pentru că în realitate lucrurile stau în felul următor: astăzi vorbim de sub 1% fermieri care au studii complete agronomice comparativ cu cei din Europa, arată datele Eurostat, în contextul în care media europeană este de 50% cu cel puțin studii de bază. Este adevărat că experiență este mama învățăturii, dar dacă această experiență nu poate fi lăsată ca moștenire, vom pierde prin repetiția unor erori. Hadeți să nu reinventăm roată, căci avem multe alte lucruri de făcut”, a completat Ovidiu Bucătaru.

În opinia CFO-ului Grup Șerban Holding „degeaba investim în tehnologie pentru a atinge un nou nivel de producție, dacă nu reușim să găsim specialiștii care să pună în aplicare tot acest mecanism”, pentru că, în acest caz business-ul se va dezvolta pe o bază foarte șubredă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii