Cautare
, Contributor

Energie |
|

OUG pentru Fondul de acţiune în domeniul managementului energiei durabile

Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru "Fondul de acţiune în domeniul managementului energiei durabile".  
 aboneaza-te
incredere_guvern

 

 

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, 3 septembrie, Ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului de finanţare “Fondul de acţiune în domeniul managementului energiei durabile”, potrivit unui comunicat de presa, remis de Mediafax.

Programul are un buget de 18.217.341,31 Iei şi se implementează până la finalul anului 2025.

Conform comunicatului, prin această ordonanţă de urgenţă se propune finanţarea de proiecte pentru:

-continuarea finanţării proiectelor de investiţii pentru modernizarea şi extinderea iluminatului public în comuna Băneasa (jud. Constanţa), realizarea unui parc fotovoltaic în oraşul Darabani (jud. Botoşani) şi creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public în oraşul Potcoava (jud. Olt);

-implementarea în comunităţile din regiunile dezavantajate/subdezvoltate ale României a unor noi proiecte din domeniile: reabilitarea termică a clădirilor publice, termoficare, furnizarea de energie, inclusiv regenerabilă, iluminat public, transport public şi planificare urbană.

Finanțarea programului provine din economiile înregistrate în cadrul proiectului cu acelaşi titlu, implementat în cadrul Ariei de concentrare 4 a Programului de Cooperare Elveţiano-Român. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene și a fost finalizat la data de 7 decembrie 2019.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii