Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

OUĂLE GRIVIȚA 53 intră în licitație la Artmark

În urmă cu câteva luni, Fundația „Calea Grivitei” a demarat o campanie originală de strângere de fonduri pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună. OUĂLE GRIVIȚA 53 înseamnă, de fapt, 19 ouă gigant de fibră de sticlă, de 2 metri înălțime, 1,65 metri în diametru și 50 kg pictate de 19 personalități. Sumă care se strânge în urmă vânzării urmează să fie donată în contul proiectului la finalul campaniei.
IMG_6880

Printre cei care s-au alăturat campaniei și au pictat ouăle se numără Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Oana Pellea, Horațiu Malaiele, Marius Manole, Ivan Patzaichin, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Cristian Mungiu, Valeria Racilă van Groningen, Mihai Dobrovolschi, Dan Perjovschi, Mirela Traistaru, Iuliana Vîlsan.

Ultima etapă a campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53 este realizată de cunoscuta casă de licitații Artmark care și-a exprimat susținerea pentru Grivița, a selectat 5 din cele 19 ouă și le-a inclus în licitația din 9 iulie. Ouăle semnate de Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Alexandra Nechită, Mihai Popescu și Arantxa Etcheverria sunt expuse începând de astăzi, până pe 9 iulie la Palatul Cesianu – Racoviță, sediul Artmark. Prin acest gest, casa de licitații își dorește să strângă o sumă de bani considerabilă cu care Fundația să poată începe șantierul teatrului Grivița 53.

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoarea Chris Simion – Mercurian a pus la bătaie casă bunicii sale. Cu banii câștigați pe casă în 2016, a cumpărat terenul pe care se construiește teatrul. În 2017, a dat start campaniei de strângere de fonduri și a înscris proiectul Grivița 53 într-unul din cele mai importante concursuri de arhitectură sustenabilă din lume. Au participat 5003 proiecte, au fost 7 premii, iar Grivița 53 a fost printre cei șapte câștigători. De asemenea, a fost primul moment când România a fost premiată în acest impresionant concurs. 2018 a fost un an de pauză pentru proiect. Chris și-a schimbat prioritățile și și-a pus sănătatea pe primul loc. În 2019,  a putut să-și reia visul și să continuie campania de strângere de fonduri. Pentru construcția Grivița 53 este necesară sumă de 1.300.000 Euro (în care este inclus și echipamentul tehnic), dar șantierul poate fi început cu 400.000 Euro. 

Partenerii campaniei OUĂLE GRIVIȚA 53: Leroy Merlin, Aquatec, Liliac, Fratelli Social Club, Aqua Carpatica, Tucă Zbârcea și Asociații, Radio Guerrilla, Revistă Biz, Digi TV, Forbes și Hotnews.

Susținători ai inițiativei & posesori de ouă Grivița 53:

Globalworth Foundation (Dan Perjovschi, Mirela Traistaru, Mihai Popescu și Iuliana Vîlsan), Classliving – Camelia Sucu (Oana Pellea și Ivan Patzaichin), Mullen Lowe – Veronica Savanciuc (Maia & Cabiria Morgenstern), Steven & Valeria van Groningen (Cristian Mungiu & Dalina Badescu), Dinu Urse și Asociații (Marius Manole și Mihai Dobrovolschi), Immofinanz (Chris Simion – Mercurian și Valeria Racilă van Groningen), CA Immo (Alexadra Nechită) , AFI (Horațiu Malaiele), CBRE (Alexandru Tomescu și Ana Munteanu) și Teilor (Alex Găvan și Adina Mastalier).

Chris Simion-Mercurian este o personalitate apreciată atât în țară, cât și în străinătate. Chris are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 48 de spectacole regizate, 10 cărți publicate și este inițiatoarea celui mai important festival de teatru – UNDERCLOUD.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii