FacebookTwitterLinkedIn

Strategia de investiții a fondului este orientată către obținerea de randamente consistente, în condiții de volatilitate scăzută, prin alocarea dinamică a capitalului fondului. Astfel, activele investitorilor pot fi realocate în funcție de oportunitățile pieței, pentru a obține cel mai eficient raport randament/risc. Fondul urmărește să obțină randamente pozitive, superioare dobânzilor bancare, pe un orizont investițional de cel puțin un an, indiferent de evoluția piețelor de capital.

„OTP Premium Return este primul fond din portofoliul OTP Asset Management Romȃnia cu strategie de Absolute-Return, ce permite captarea oportunităților de investiții pe o scară largă, pe diverse piețe și clase de active. OTP Premium Return se adresează clienților care doresc randamente potențial superioare produselor clasice de economisire, dar care nu acceptă un risc ridicat similar investițiilor în fondurile de acțiuni,” a declaratDan Popovici, Director General, OTP Asset Management Romȃnia.

Investitorii au acces la banii lor lunar, valoarea minimă a investiției în OTP Premium Return este de 1,000 RON, iar clienții pot subscrie și răscumpăra în fiecare lună în OTP Premium Return, în primele 5 zile lucrătoare și pot răscumpara, începând cu luna următoare celei în care au subscris. Banca va încasa un comision de succes de 20% din câştigul fondului, în anumite condiţii.

Fondul a fost lansat ca urmare a observării unei tendinţe :“orizontul de timp al clienţilor noştri s-a extins, ei caută scadenţe mai lungi, s-a produs o schimbare de mentalitate”, au declarat reprezentanţii băncii. “Asistăm la debutul diversificării pieţei locale de fonduri de investiţii, din ce în ce mai mulţi investitori vor fi dispuşi să-şi asume o volatilitate mai mare”, au adăugat ei.

OTP Asset Management Romȃnia este prezent pe piața locală din 2007 şi se află în top şase administratori de fonduri de investiții din România, după activele aflate în administrare.