Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

OTP Bank România a înregistrat un profit de 16,3 milioane lei în S1

OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 16,3 milioane lei în primul semestru, iar cheltuielile operaționale din prima jumătate a anului au crescut cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut, în urma achiziționării Millennium Bank din 8 ianuarie 2015.    
banking

Rezultatele financiare pentru primele şase luni ale anului 2015 includ volumele şi performanţa Millennium Bank, astfel că profitul operaţional a crescut cu 13% de la un trimestru la altul, atingând valoarea de 65,3 milioane lei, în prima jumătate a anului, în scădere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a creșterii veniturilor și cheltuielilor operaționale, induse de consolidarea Millennium Bank.

Potrivit raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din România a OTP Group a încheiat prima jumătate a anului 2015 cu active totale în valoare de 9,262 milioane lei.

OTP Bank România a înregistrat cea mai mare creștere a activității de creditare la nivel de Grup (+23%), ca rezultat direct al achiziției Millennium Bank. Volumul creditelor pentru corporații a crescut cu 47% de la un an la altul, pe fondul creșterii lichidităților, iar creditele retail au înregistrat o creștere de 16%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Depozitele au crescut cu 71% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și cu 2% de la trimestru la trimestru, atingând valoarea de 4,630 milioane lei, în prima jumătate a anului 2015.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii