FacebookTwitterLinkedIn

OTP Bank România a lansat pachetul AgriBusiness dedicat celor care încasează subvenţii în contul deschis la OTP Bank. AgriBusiness este disponibil tuturor clienților persoane juridice și categorii asimilate, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și producători agricoli individuali care deschid sau dețin un cont de încasare subvenții la OTP Bank România. Perioada de constituire a pachetului este de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii automate pe perioade succesive.

Roxana Hidan, Director Directia Întreprinderi Mici şi Mijlocii, OTP Bank Romȃnia, argumentează lansarea pachetului prin faptul că agricultura este un “domeniu cu un uriaș potențial de dezvoltare”. In România sunt 3.800.000 de terenuri exploatate, din care aproximativ 3 milioane sub 1 hectar.

Alături de pachetul AgriBusiness, OTP mai are în portofoliu creditul pentru prefinanţarea subvenţiilor APIA SAPS, credite pentru prefinanțarea subvențiilor acordate beneficiarilor Măsurii 215 (plăți privind bunăstarea animalelor,  păsări și porcine),  creditul pentru prefinanțarea subvențiilor acordate pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii plăților naționale direct complementare în sectorul zootehnic(bovine și ovine/caprine) şi creditul pentru achiziţii terenuri agricole.

Creditul pentru prefinanţarea subvenţiilor APIA SAPS se adresează beneficiarilor Schemei de plată unică pe suprafaţa (SAPS) – persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale sau producători agricoli individuali – care utilizează terenul agricol şi au nevoie de finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente până la încasarea subvenţiei de la APIA.

De credite pentru prefinanțarea subvențiilor acordate beneficiarilor Măsurii 215 (plăți privind bunăstarea animalelor) pot beneficia persoane juridice şi categorii asimilate care deţin, cresc sau exploatează păsări/porcine în scopul obţinerii producţiei agricole. Valoarea medie a împrumuturilor pentru SRL  a fost de 150.000 de lei la OTP Bank Romȃnia.

OTP Agricol este un pachet adresat clienţilor de tip composesorat, care administrează şi exploatează patrimoniul de stat (administrarea şi exploatarea pădurilor, asigurarea lemnelor de foc, organizarea păşunatului etc.), în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pachetul OTP Agricol oferă gratuitate pentru administrarea oricărui cont curent deschis la bancă, acces gratuit la serviciul de Internet Banking și 50% reducere la comisionul de acordare aferent unui credit de prefinanțare subvenții APIA.