Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

OTP Bank a lansat Fundația Dreptul la Educație

OTP Bank Romȃnia a lansat propria fundație dedicată educaţiei financiare, iar BNR pregăteşte o Cartă Albă a educaţiei financiare.
tineri_studenti_elevi.jpg

„Dreptul la Educație” va promova o atitudine financiară responsabilă în rândul liceenilor, într-o primă etapă.

Brandul educaţional OK Center al acestei fundaţii va prezenta tinerilor concepte economice și financiare de bază, într-un limbaj adaptat vârstei elevilor, pe baza unei metodologii nonformale, în limba engleză. Scopul va fi de a dezvolta aptitudinile financiare, economice şi manageriale în rândul tinerilor. Trainingurile vor fi susținute la nivel național, pe parcursul întregului an, iar programele sunt gratuite. Specialişti în marketing, HR şi fonduri europene au contribuit la realizarea cursurilor.

Metodele pedagogice utilizate se bazează pe interacțiune și reunesc concepte din psihologie, comunicare şi marketing. Toate programele constau în module de 4-6 ore. Numărul acestora depinde de conţinut şi de abordările metodologice folosite de traineri.

László Diósi, CEO al OTP Bank România şi Președinte al Fundației Dreptul la Educație, susţine că „educaţia este cea mai bună investiţie”, iar „acolo unde este o cultură financiară oamenii au supravieţuit mai bine crizei”, cheltuind mai puţin.

Aşa cum a arătat Mihaela Hurezeanu, expert BNR, serviciile şi produsele financiare sunt şi devin din ce în ce mai complexe, iar tinerii au acces din ce în ce mai devreme la ele”. Ea a mai adăugat că BNR pregăteşte o Cartă Albă a educaţiei financiare în România, care să reunească iniţiativele de acest gen şi să pună bazele unor principii pentru un plan naţional.

Fundația „Dreptul la Educație” este susținută atât de către OTP Group şi subsidiara locală, OTP Bank Romȃnia, cât și de Fundația grupului, Fáy András din Ungaria, cu o tradiţie de peste 20 de ani.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii