Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

OTP Bank înjumătățește comisionul plătit de companii pentru utilizarea POS-urilor

Firmele și profesiile liberale care, până la finele acestui an, aleg să folosească POS-urile de la OTP Bank România vor plăti comisioane înjumătățite, comparativ cu nivelul actual.
shutterstock_OTP-Bank-Ungaria

Schimbare importantă în sistemul bancar. S-a confirmat: OTP Bank România cumpără Banca Românească. OTP Bank ajunge pe locul 8, un salt de trei poziții

Clienții care optează pentru POS-urile de la OTP (pachetul OTP POS), până în data de 31 decembrie 2017, vor plăti un comision de 0,35% la procesarea tranzacțiilor POS/e-commerce, pe o perioadă de șase luni, a anunțat banca.

„OTP Bank România a redus cu 50% comisionul de procesare tranzacții în primele șase luni de utilizare a terminalului OTP POS.”

Astfel, pentru rulaje lunare POS de minimum 10.000 de lei, comisionul este de 0,35% (față de 0,7% standard), iar pentru rulaje POS mai mici de 10.000de lei, comisionul este de 0,45% (de la 0,9% standard).

„Plata cu cardul este o necesitate indispensabilă în prezent, un act de normalitate demonstrat de creșterea accelerată a numărului de persoane care utilizează cardul pentru plăți la comercianți sau în magazinele online”, a declarat Adrian Chichiţă, Director Carduri al OTP Bank România.

Firmele cu activităţi în domeniul comerţului electronic primesc trei luni de gratuitate a pachetului POS. Utilizatorii seviciului e-commerce primesc asistenţă tehnică specializată la configurarea website-urilor şi procesarea tranzacţiilor prin carduri pe internet, la standardele 3D Secure furnizate de Visa şi Mastercard, pentru limitarea riscului de fraudă prin card. Decontarea tranzacţiilor POS este realizată în termen de o zi lucrătoare.

Prezent în România din 2004, OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, membru al celui mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, care are aproximativ 13 milioane de clienţi din nouă țări, printr-o reţea teritorială de peste 1.300 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Pe 27 iulie, OTP Bank a anunțat că preia Banca Românească, după mai multe luni de zvonuri. Valoarea tranzacției nu a fost precizată, dar presa elenă o estima la 650 milioane de euro.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active

Anul trecut, OTP Bank avea o cotă de piață de 2,09% (locul 11), cu active de 8,215 miliarde de lei, iar Banca Românească de 1,62% (14), cu active de 6,383 miliarde de lei, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR). Cumulat, cele două atingeau o cotă de 3,71%, la nivelul anului trecut. Acest nivel era pentru o locul 9, aproape de locul 8, ocupat de Alpha Bank, care a avut o cotă de piață de 3,74% (14,73 miliarde de lei). Plus că depășea Bancpost, care a avut o cotă de 2,96% (11,656 miliarde de lei).

„Conform bilanțului total de la finalul anului 2016, Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de aproximativ 1,62%, cu activitate atât în sectorul de retail, cât și corporate. La sfârșitul anului 2016, bilanțul total al Băncii Românești, împreună cu alte active, atingea 1,57 milioane de euro, cu valoarea brută a împrumuturilor restante de 1,148 milioane de euro și capitaluri proprii de 145 milioane de euro. Rentabilitatea Capitalului Propriu (ROE) a instituției financiare în ultimii doi ani a fost de 3,8%, respectiv 8,2%. Portofoliul de credite al băncii este adecvat din punct de vedere calitativ, 85% dintre datoriile restante din retail fiind garantate prin ipotecă. În prezent, Banca Românească are 1.148 angajați, 109 filiale și 118 ATM-uri”, au anunțat reprezentanții OTP Bank.

Activele sistemului bancar din România au cumulat o valoare de aproape 393,648 miliarde lei, la finele lunii decembrie 2016, cu aproximativ 6,65% peste nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, potrivit BNR. Pe primul loc între băncile din România, în funție de active, se afla BCR, cu active în valoare de 64,068 miliarde de lei, respectiv o cotă de piață de 16,28%, în urcare de la 15,8%. Primele zece bănci din țara noastră cumulau aproximativ 80% din valoarea activelor sistemului bancar. Noua achiziție va concentra și mai mult această piață.

Aceasta este a treia tranzacție din România a OTP Bank. Ungurii au mai preluat din țara noastră portofoliul Millenium Bank (2014) și Robak (2004).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii