Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

OTP Bank a finalizat contractele pentru conversia creditelor în franci elvețieni

OTP Bank a definitivat contractul pentru conversia creditelor în franci elveţieni, eliminând clauzele considerate că ar putea fi abuzive în urma discuţiilor cu clienţii şi ANPC, informează Mediafax.
franc elvetian

Instituţia de credit a precizat că propunerea iniţială de contract nu a fost semnată de niciun client.

“Ȋn definirea termenilor contractuali, oficialii băncii au ţinut cont de informaţiile primite din partea clienţilor şi a reprezentanţilor asociaţiilor de profil, pe marginea soluţiilor ce vizează creditele în CHF. Pentru consolidarea unei relaţii solide şi sănătoase cu clienţii săi, OTP Bank Romȃnia a modificat, în scop de clarificare, acele clauze care au fost interpretate negativ, interpretare care s-a îndepărtat de sensul real al contractului propus iniţial”, se arată într-un comunicat al băncii.

VEZI ȘI: BANCPOST LANSEAZĂ OFERTA DE CONVERSIE ÎN LEI PENTRU CLIENȚII CU CREDITE ÎN CHF GARANTATE CU IPOTECĂ

Dacă iniţiativa legislativă privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobată de către autorităţile statului, banca va aplica mecanismul de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere şi cele la care clienţii ar fi indreptăţiţi în urma actului normativ. Astfel, dacă eventualele soluții impuse de către autoritățile statului ar depăși procentual reducerea oferită de către OTP Bank, prin programul său voluntar, atunci banca va suporta diferența, în favoarea clienților.

VEZI ȘI: ÎN CE MONEDĂ SĂ-ȚI ȚII BANII

În cazul în care această inițiativă legislative nu va fi aprobată de către autoritățile statului, condiţiile care sunt prevăzute în contractul încheiat între bancă şi clienţi vor rămâne neschimbate. Astfel, clienţii vor putea beneficia de oferta cea mai avantajoasă pentru ei. În plus, noile clauze contractuale stipulate atestă faptul că acei clienţi care solicită conversia, dar nu doresc să renunţe la litigii, pot opta pentru conversie, beneficiind însă de o reducere mai mică.

În luna decembrie a anului 2015 OTP Bank România a lansat programul de conversie a creditelor în franci elvețieni (CHF), bazat pe soluții personalizate, pe termen lung, pentru cei 10.500 de clienți cu credite CHF garantate cu ipotecă.

Soluțiile propuse la momentul respective de către OTP au fost personalizate pentru fiecare client al băncii în parte, în conformitate cu specificațiile creditului, anul de acordare, rata inițială a dobânzii și destinația împrumutului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii