Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

OTP Bank a decis să prelungească programul de conversie a creditelor în franci elvețieni

OTP Bank România a anunțat decizia de a prelungi programul de conversie a creditelor în franci elvețieni (CHF), până la data de 15 aprilie 2016, ca urmare a numărului foarte mare de solicitări primite din partea clienților, pentru implementarea ofertelor.
franc elvetian

Cei 10.500 de clienţi persoane fizicecare au credite în CHF cu ipotecă acordate de OTP Bank Romȃnia pot primi reduceri substanțiale ale datoriilor curente, urmate de conversia sumelor rămase, în lei sau euro, la alegerea clienților.

OTP Bank a finalizat contractele pentru conversia creditelor în franci elvețieni

Până în prezent, peste 3.800 de clienți ai OTP Bank România au primit deja reduceri de peste 30 de milioane CHF şi plătesc rate lunare mult mai mici. Mai mult de 5.000 de clienți(aproximativ 50% din total) cu credite în CHF au semnat deja cererile de acceptare a ofertelor personalizate de conversie. Peste 10.000 de clienți (95% din total) au contactat banca şi au primit deja ofertele de conversie, iar 1.000 de clienți aşteaptă să fie programați pentru implementarea conversiei.

„Programul de conversie a fost dezvoltat cu cele mai bune intenții şi reprezintă o soluție certă, spre deosebire de o eventuală variantă litigioasă, care implică o perioadă de timp îndelungată pȃnă la soluţionare, dar, mai ales, riscul obţinerii unor sume mult mai mici sau chiar riscul unor pierderi”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank finalizează procesul de integrare al Millennium Bank România

Clauzele contractuale stipulează faptul că, în cazul în care o inițiativă legislativă privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobată de către autoritățile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere şi cele la care clienţii ar fi îndreptățiţi în urma actului normativ.

Astfel, dacă eventualele soluții impuse de către autoritățile statului ar depăși procentual reducerea oferită de către bancă, prin programul său voluntar, atunci banca va suporta diferența, în favoarea clienţilor. În caz contrar, condițiile prevăzute în contractul de conversie încheiat între bancă și clienți vor rămâne neschimbate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii