Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Orzu, CBRE: ”Noile dezvoltări se vor livra în principal la cerere”

Marian_Orzu,_Director_Departament_Industrial,_CBRE_Romania.jpg
Cererea pentru spațiile logistice și de depozitare va înregistra un reviriment spre finalul anului, potrivit lui Marian Orzu, șeful departartamentului Industrial din cadrul CBRE.

”Pentru 2014 preconizăm că noile dezvoltări se vor livra în principal la cerere, cu focus pentru spațiile de producție. Aceasta este o consecință a faptului că băncile sunt în continuare retincente în a acorda credite dezvoltatorilor pe baze speculative, condiționând în plus și atingerea unui nivel ridicat al preînchierilor”, spune Marian Orzu, Head of Industrial Department în cadrul CBRE România, adăugând că, în condițiile în care consumul intern va fi în creștere și comercianții online vor înregistra la rândul lor creșteri, cererea pentru spațiile logistice și de depozitare va înregistra un reviriment spre finalul anului.

CBRE: Creștere cu 82% a tranzacțiilor din segmentul spațiilor industriale

Potrivit așteptărilor CBRE, cererea din 2014 va fi cel puțin la același nivel ca în 2013 sau în ușoară creștere, în condițiile în care aprecierea din 2013 a intervenit pe un fond macro-economic mai bun față de cel inițial anticipat. Astfel, dacă la începutul anului trecut prognoza era pentru o creștere PIB de 1,6%, sfârșitul lui 2013 a adus o performanță anticipată la 2.6%. În mod similar, previziunile pentru următorii doi ani sunt ”îmbucurătoare, cu creșteri estimate de 1,9% și 2,5% pentru 2014, respectiv 2015”, potrivit reprezentanților CBRE.

Ce a făcut CBRE în ultimii șase ani?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii