Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Oros: Seceta a afectat 1,168 milioane hectare de culturi

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a realizat un prim bilanț al pagubelor făcute de seceta din ultima perioadă.
combine-harvester-4508310_1280

“S-a finalizat sinteza rapoartelor operate de cei care au activat în comisiile pentru situaţii de urgenţă şi astăzi putem să avem o cifră oficială. Au fost afectaţi un număr de 34.647 de fermieri, suprafaţa afectată este de 1.168.000 hectare cu culturi înfiinţate în toamna anului trecut”, a declarat ministrul Oros în cadrul unei conferințe de presă, notează Agerpres.

Șeful MADR a ținut să precizeze că la nivelul instituției s-a definitivat deja un proiect de ordonanță de urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor, proiect ce a fost pre-notificat la Comisia Europeană.

Astfel, cuantumul plăţilor la hectar stabilit pentru grâu este de 925 lei, la secară tot 925 de lei, triticale – 805 lei, orz – 912 lei, orzoaică – 951 lei, ovăz – 772 lei şi rapiţă – 1.002 lei.
Oros a precizat că mai mult de 70% din suprafaţa afectată de secetă a fost cultivată cu grâu, iar cererile de solicitare se vor putea depune la APIA începând din 14 august.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii