Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Oroș: Agricultura românească primește 7,25 miliarde de euro

Guvernul a aprobat alocarea a 7,25 miliarde de euro pentru sectorul agricol, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros care a specificat că va exista un proiect privind infrastructura de gestionare a apei, de 6,5 miliarde de euro, și un proiect privind o rețea națională de colectare, depozitare și distribuție a produselor românești, un proiect care va fi finanțat cu 750 milioane de euro.
shutterstock_1505008040

„Prima prioritate este ferma de familie. Transformarea accelerată a acestor ferme mici, de subzistență, aproape 800.000 de ferme, în ferme comerciale, ferme în care o familie să poată trăi decent. Asta înseamnă că vom sprijini integrarea producției, vom face plata redistributivă a subvenției, astfel încât subvenția pe hectar la aceste ferme să fie mai crescută. De asemenea, vom avea pentru aceste ferme destinate instrumente de creditare și garantare”, a enumerat Oros principalele priorități pentru agricultura românească.

Ministrul a mai punctat faptul că se va miza pe încurajarea asocierii între fermieri, iar consiliile județene și primăriile au obligația să participle la promovarea producătorilor locali. Totodată, Adrian Oros a evidențiat și importanța asigurării schimbului de generații în agricultură, a învățământului profesional și tehnic în domeniu, a agriculturii ecologice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii