Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Orologeria elvețiană încotro?

Industria orologeră elvețiană nu se află în cea mai bună perioadă, dacă e să ne luăm după valul de concedieri de la unele manufacturi și după faptul că, imediat după Salonul de la Geneva, grupul Richemont a renunțat la patru CEO ai unor branduri de top: Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, Piaget și Dunhill. Pe de altă parte, criza din ceasuri își face simțită prezența și pe o notă pozitivă: brandurile au luat, în sfârșit, taurul de coarne și au decis să își „curețe“ portofoliile, păstrând doar modelele/gamele de bază, performante, ceasurile care le fac cinste. de Raluca Michailov și Constantin Bacheș, Geneva
SIHH

IMG_5782

Ulysse Nardin Marine Tourbillon Grand Feu

Manufactura care datează din 1846 marchează anul acesta prima participare la SIHH și pune un accent aparte asupra începuturilor legate de lumea cronometrelor marine. Precizia era o condiție vitală a instrumentelor folosite de navigatori, nefiind permisă nici cea mai mică eroare din moment ce toate calculele privind călătoria se raportau la trecerea timpului. Noul Marine Tourbillon completează una dintre cele mai reprezentative colecții Ulysse Nardin și se prezintă ca un exercițiu impecabil de înaltă orologerie. În carcasa din oțel cu diametrul de 43 mm se găsește un mecanism manufacturat cu o rezervă de funcționare de 60 de ore, a cărui precizie este garantată de prezența unui tourbillon suspendat, vizibil prin fereastra amplasată în dreptul orei 6. Măiestria manufacturii se evidențiază și prin execuția ireproșabiă a cadranului emailat, a cărui nuanță specifică de alb rezultă dintr-un procedeu  – „Grand Feu“ – care datează din secolul 17 și care necesită o prelucrare la temperaturi foarte ridicate.

1283-181_E0_PR_

H. Moser & Cie. Swiss Mad Watch

Producătorul independent H. Moser & Cie. a folosit Geneva pentru a prezenta un “manifest” împotriva degradării semnificației Swiss Made din ultimii ani. Conform celor mai recente reglementări, un ceas trebuie să fie produs în proporție de 60% în Elveția pentru a fi considerat un ceas elvețian, raportul fiind ridicat de la norma de 50% valabilă până acum. Chiar și așa, H. Moser & Cie, a cărui ofertă cuprinde modele produse în raport de 95% pe teritoriul Elveției, susține că se exercită o concurență neloială în industrie și se încurajează confuzia în rândul cumpărătorilor. Ca demonstrație, a fost lansat un unicat realizat complet în Elveția cu elemente specifice. Carcasa este realizată dintr-un compus în care se găsește o brânză tradițională, iar cureaua este din piele de vacă elvețiană. Cadranul roșu în contrast cu indicatoarele albe sugerează culorile steagului elvețian, în timp ce prețul, de 1.082.291 de franci elvețieni, amintește de data de 1 august 1291, ziua proclamării Confederației elvețiene.

swiss_mad_watch_8327-1400_soldat_black_background_rgb

IWC Da Vinci Chronograph

Urmând tradiția prezenței la SIHH, IWC preferă să readucă în atenția lumii o colecție oferindu-i un nou design și noi complicații. 2017 este momentul pentru noul Da Vinci care acum se reîntoarce la forma clasică rotundă. Cel mai îndrăzneț element îl reprezintă prinderea curelei care primește coarne mobile pentru a se așeza confortabil pe orice încheietură. Da Vinci devine interesant pentru publicul feminin cu referințe a căror carcase cu diametrul de 36 mm sunt realizate din oțel sau aur, cu sau fără diamante, și primesc curele din piele. În interior, IWC preferă un mecanism automatic cu o rezervă de funcționare de 42 de ore, iar pe cadran apar indicatoare pentru oră, minute, secunde și fereastră de dată sau fereastră pentru fazele lunii. În oferta pentru bărbați, Da Vinci măsoară 42 sau 44 mm diametru și poate fi comandat cu toate complicațiile casei, de la cronograf până la Tourbillon și calendar perpetuu. Una dintre cele mai captivante versiuni este destinată strângerii de fonduri pentru „Laureus Sport for Good Foundation“ și urmează a fi produsă în ediție limitată de 1.500 de piese.

 

IW393402_Lifestyle

Panerai Luminor Submersible 1950 BMG-Tech 3 Days Automatic

În fiecare an înainte de salonul de la Geneva, am o ușoară strângere de inimă, gândindu-mă că poate acesta va fi anul în care gata, preaiubiții mei Officine Panerai își vor încheia seria incredibilă de lansări superbe. La urma urmei, și creativitatea are limitele ei, nu? Ei bine, nu știu ce va fi în 2018, dar știu sigur că 2017 nu a fost anul în care să nu am motive să aplaud după prezentarea Panerai. Până la articolul amplu pe care îl pregătesc pentru următoarea ediție a revistei Lifetime, mă opresc la un singur model – ceasul de diving realizat din BMG – bulk metalic glass, un material despre care Panerai spune ca e mai puternic decât natura. Nu aș spune asta, nimic nu e mai puternic decât natura, dar acest aliaj (zirconiu, cupru, aluminiu, titan și nichel) are avantajul de a preveni cristalizarea, ceea ce rezultă în rezistență extremă la orice condiții. De asemenea, este un material foarte ușor. Ambele calități sunt foarte importante pentru un ceas de scufundări. Oficialii Panerai spun că tocmai structura „haotică” a acestui aliaj este arma sa secretă – de aici provin rezistența la coroziune, robustețea, precum și rezistența la câmpuri magnetice și la șocuri externe. Mecanismul automatic P.9010 este realizat în întregime de Panerai. Este etanș până la 300 de metri adâncime. A, și este un ceas extrem de frumos.

PANERAI_PAM00692_Det_1

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860

Vacheron Constantin, venerabila și progresista manufactură, a lansat primul model grande sonnerie din istoria sa, cu un mecanism realizat din 727 de componente, care marchează orele și sferturile de oră. Les Cabinotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860 este, în spiritul Vacheron Constantin, un ceas extraordinar de complex, dar, în același timp, extrem de simplu de utilizat, astfel încât posesorul să se poată bucura în totalitate de capodopera de la încheietură. După circa 500 de ore de asamblare de către același artizan, rezultă un model care combină grande sonnerie, petite sonnerie și minute repeater. Sunetele sunt activate fie automat, fie la cerere, iar calitatea este impecabilă. Calibrul 1860 este vizibil prin capacul transparent. Carcasa de 45 mm este realizată din aur alb, iar cadranul este în același timp sobru și elegant, marca designului Vacheron Constantin.

Les Cabinotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860 9200E-000G-B099

Citește materialul în întregime în ediția de februarie a revistei de lifestyle, FORBES LIFE #56.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii