Cautare
, Contributor

Forbes.com

Cariere |
|

Orlando Szasz: Poți să faci bani pe aceste vremuri

Orlando_Szasz.jpg
La 20 de ani aş investi în educaţia academică.   La 30 de ani, în dezvoltarea business-ului(-urilor) propriu(-i) şi în călătorii.   La 40 de ani aş investi în sănătate şi în dezvoltare personală.   La 50 de ani, în educaţia academică a copiilor şi în artă.

Orlando Szasz a început aventura numită Renania Trade în 1996, alături de fratele său Roland, atunci când încă erau studenţi. Roland tocmai termina studiile la Universitatea Tehnică din Aachen (Germania), în timp ce fratele său mai mic era student la Stomatologie în Târgu Mureş. Astăzi conduc deja un business de peste 22 de milioane de euro, afaceri pe care le vor dubla, după cum spun ei, până în 2015. Dar până atunci, Orlando vine cu câteva sfaturi pentru cei aflați la început de drum în antreprenoriat (și nu numai).

“Pentru a nu pierde bani în timp de criză, recomandarea mea pentru oricine este să fie foarte atent la bonitatea celor cu care colaborează. Dacă începe o colaborare cu un partener nou, să se asigure că primeşte banii sau să obţină un instrument de garantare din partea acestuia. De asemenea, să nu cumpere produse la un standard de calitate inferior.”, spune Orlando Szasz.

Atunci când vine vorba despre cum să faci bani pe aceste vremuri, Szasz consideră că poţi investi în aceasta perioadă pentru un potenţial câştig în viitor. Și aici, reprezentantul Renania se referă la cei care dispun de lichidităţi şi pot achiziţiona bunuri (mobile şi imobile) la preţuri interesante.

La capitolul sfaturi pentru cei care au disponibili doar 10.000 de euro, Szasz crede că cel mai indicat ar fi un plasament în arta contemporană. “Totul însă cu atenție și răbdare. Dacă ar fi vorba de o investiţie lucrativă aş deschide 2-3 Vitamin Bar în mall-uri cu trafic intens”, mai spune el.

În ce ar trebui să investești la: 20 de ani, 30 de ani, 40 de ani, 50 de ani?

La 20 de ani aş investi în educaţia academică.

La 30 aş investi în dezvoltarea business-ului(-urilor) propriu(-i) şi în călătorii.

La 40 de ani aş investi în sănătate şi în dezvoltare personală.

La 50 de ani aş investi în educaţia academică a copiilor şi în artă

Sfaturi pentru 2013: Prudenţă şi curaj.

În ce să plasezi banii: Recomandabil este să faci un amestec cât mai variat în portofoliul investiţional: depozite în diverse valute, titluri de stat, imobiliare etc.

Cum va fi 2013: La fel ca şi 2012, plin de provocări şi de oportunităţi, iar pentru România, poate puţin mai calm decât 2012.

 

VEZI SI:

Ce faci cu 10.000 de euro? CARMEN GRIGORE: Cred în oportunitatea de a aduce un brand din afară

Ce faci cu 10.000 de euro? ALEXANDRU DRĂGOIU: aş investi într-un magazin online cu produse naturale

Ce faci cu 10.000 de euro? OCTAVIAN BĂDESCU: Un proiect pe online sau îi arunc pe bursă

 

Sfaturi de la miliardari, pentru 2013 Călin Costan: Nu ocoliți imobiliarele

Sfaturi de la miliardari pentru 2013 – Ovidiu Tender: Vizați piețele exotice

Sfaturi de la miliardari pentru 2013 – Mircea Tudor: Investiți în inteligența umană!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii