Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

„Orizont”, un thriller 100% românesc, va avea premiera mondială la festivalul de la Tallinn (Estonia)

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan (foto), „Orizont”, va avea premiera mondială, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul Tallin Black Nights Film Festival (13-29 Noiembrie 2015).
Marian Crisan

Filmul, o adaptare liberă după nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 19 ediții a evenimentului din capitala Estoniei.

Premiera mondială va avea loc în prezența echipei, vineri 20 noiembrie, de la ora 18.00 la Apollo Kino Solaris 3.

Tallin Black Nights Film Festival este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice la nivel mondial, fiind considerat de categoria A, alături de festivaluri precum Cannes, Berlin, Veneția, Locarno, Karlovy Vary.

„Orizont” spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul’, preiau în adminstrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Din distribuție mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia Simona Pădurețu iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume.

În 2008, Marian Crișan câștiga cu „Megatron” trofeul Palm D’Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Doi ani mai târziu debutează în lungmetraj cu producția „Morgen” cu care câștigă Premiul Special al Juriului și Premiul Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Premiul de regie la Wiesbaden, dar și peste alte 15 importante distincții.

În 2012,  al doilea lungmetraj „Rocker” are premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian.

„Orizont” este produs de Solar Indiejuction, Mandragora Movies și Rova Film cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Producători: Viorel Sergovici, Bobby Păunescu, Mihai Dorobanţu, Marian Crişan.

În România, „Orizont” va fi lansat în cinematografe, pe 12 Februarie 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii