FacebookTwitterLinkedIn

„Ceea ce astăzi este voluntar la costuri minime, mâine va fi obligatoriu, la costuri mult mai mari. Un lucru este clar: poluatorul plătește”, spune Casiana Fometescu, Carbon Expert. În acest context, Orhideea Residence & Spa demarează un proiect a cărui scop vizează „emisii zero” cu costuri operaționale reduse.

Proiectul ales de Orhideea Residence & Spa pentru a compensa emisiile inevitabile de gaze cu efect de seră este un proiect forestier, care protejează pădurea, dar și fauna din zona respectivă. Strategia „emisii de carbon zero” a fost implementată în România cu ajutorul Carbon Expert, partener oficial Allcot pentru Europa de Est. Programul de sustenabilitate Allcot, promovat în Europa de Est de Carbon Expert, oferă companiilor soluții pentru gestiunea poluării și creșterea eficienței în exploatare.

În 2014, Orhideea Residence & Spa a generat în atmosferă o cantitate de 418 tone de dioxid de carbon sau echivalent (CO2e), în principal, datorită consumului de energie electrică și termică. Măsurarea amprentei de carbon și compensarea emisiilor de CO2 este o parte componentă a unei strategii mai ample a operatorului turistic, de dezvoltare durabilă, care a mai implicat  înlocuirea becurilor incandescente cu cele cu LED-uri, cu un consum redus de energie, precum și sortarea deșeurilor și îmbunătățirea utilizării hârtiei în cadrul companiei. Toate aceste acțiuni cumulate au rezultat într-o cantitate de 15 kg CO2e pe noapte, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media națională românească a emisiilor de CO2 pentru hoteluri.

„Allcot este încantat de parteneriatul cu Orhideea Residence & Spa în călătoria lor spre durabilitate, care vizează emisii zero cu costuri operaționale reduse. Intrarea pe piața românească este un obiectiv strategic clar al nostru, așa că această colaborare cu Carbon Expert și Orhideea Residence & Spa este foarte atractivă pentru noi” declară Alexis Leroy, CEO Allcot.

Creat în 2009, Allcot este o companie specializată în soluții de dezvoltare durabilă, pentru companii de toate dimensiunile. Carbon Expert este un consultant independent, specializat în emisiile de CO2 și piețele internaționale de carbon voluntare, ce își desfășoară activitatea în Europa de Est.